fredag 6 april 2007

Take a pick, ladies


Nix, det är ingen poster för ett nytt popband. Det är en skylt utanför en så kallad host-bar...

Ett av de läskigaste grejerna med tokyo tycker jag, som västerlänning, är den öppna sexindustrin. Det är inte helt ovanligt att skolflickor säljer tjänster till karlar på ställen som går under täckmantel "Manga kissen" (mangacafé), det finns bra många "fashion bars" (med orala tjänster som specialare på menyn), du hittar Love Hotels i varenda gathörn där du tar in per timma i något av de temainredda rummen och hela Roppongi-distriktet dräller av dodgy gentlemannaklubbar. Men okej, såna här industrier finns i de flesta storstäder (blir folk mer kinky i urban miljö?), MEN vad jag inte tror finns i de flesta städer är "host bars".

Hela Red Light-distriktet, Kabukicho, svämmar över av klubbar där du som dam kan gå in och bli royally uppvaktad aftonen lång. Utanför ingången finns alltid en stor meny, där klubbens alla killar presenteras. De här killarna har nästan alltid långt, flikigt och blekt hår, mörk solbränna, smala svarta kostymer, spetsiga boots och ögonbryn som är plockade till tunna streck. De är alltså inga skabbiga rent boys, utan ser väldigt trendiga och ofta fräscha ut (skitful look, men den är poppis bland killar här). Killarna säljer inte sina små taniga 20-åriga kroppar inne på själva klubben, där är det mer "host-verksamhet" med underhållning, drinkbjudande och komplimanger, men många tar upp beställningar "after hours". De här killarna tjänar ofta sjukt mycket pengar, och deras jobb består till största del av att se snygga ut och vara en riktig drömkille. De yngsta står på gatan och lockar in tjejer till deras klubb med sina charmanta leenden. De är inte helt olika japanska popstars faktiskt.



Många medelålders japanska kvinnor fantiserar om "shonen", alltså unga pojkar, och det finns en hel nisch inom manga som är just "shonen". Killarna är renvaxade, långhåriga, har bländande smajl och är med sina sminkade ansikten och plockade ögonbryn extremt omanliga, dvs precis så som de fantiserande damerna vill ha dem. En ung, söt pojke som för en stund tar bort tankarna från den ölmagade gubben därhemma. Det anses alltså inte konstigt att 40-åriga kvinnor går igång på söta pojkar, och hela host-industrin bygger som sagt på att dessa pojkar för en kväll får en att må som en prinsessa. Tilläggas bör att de flesta klubbar har någon äldre man för damer som föredrar en karlakarl, men de är klart underreppade. Ju mer androgyn, oskuldsfull och asexuell desto sexigare och lättare att projicera sin egna fantasier på, resoneras det.



För mig känns det bara helt knäppt. Det är grymt äckligt och pervigt med hostess-barer som gubbar går på, men det är märkligare med host-barerna, för de anses inte dodgy så som hostess-klubbar oftast gör. Herregud, killarna smajlar på bild med namn och allt på stora skyltar utanför entrén och raggar öppet kunder på gatan under tonårigt fniss!

Igår kväll promenerade vi igenom Kabukicho och det är nog första gången jag på allvar tagit in att det här är så vanligt, och framförallt accepterat. Klubbarna ligger på rad, och det görs ingen ansats att dölja vad affärsidén är. Gott folk, jag tror vi kan konstatera att vi befinner oss i ett av världens i särklass mest perversa stad. Fler rapporter följer... Vi avslutar med en bild som kan sätta det stiffaste hjärta i brand. Själv är min favorit måsfrisyren längst ner.

Inga kommentarer: