måndag 16 juli 2007

Shaky shaky

I morse gick en megajordbävning loss i nordvästra Japan, och tro mig när jag säger att även vi i centrala Tokyo skakades. Vi hade precis vaknat och så börjar hela rummet tippa fram och tillbaka, klädstången rullade iväg och dörrarna slogs upp. Här är ju jordbävning jämt, men denna kändes nog mest. Den var tydligen 6,8 på Richter uppe i epicentrumet.
Passande nog var vi på jordbävningsträning på en brandstation i lördags, så nu är jag och mannen höjdare på att gömma oss under bord, smyga under rökridåer och hantera brandsläckaren. I simulatorn var det drygt 7 på Richter, och jag hamnade med armen under bordet och har världens maffigaste blåmärke. Glatt att bli småskadad redan under övning! Satan vad kraftiga skak det är alltså. Blev lite rädd i morse måste jag säga, och jag har aldrig blivit rädd innan. Är som att någon står och rycker rummet fram och tillbaka. Varning för efterskalv under veckan, så jag antar att det bara är att börja säkerhetskopia allt på datorn om elen skulle gå...
Nu till något roligare - ska på kalas hos en performancekonstnär som heter Johnny på en italiensk restaurang på 47:e våningen i en skyskrapa i Shiodome. Så nu, in i taxi!

1 kommentar:

Anonym sa...

tänkte på dig och gick genast hit för att kolla läget när jag hörde om jordbävningen! håller på att fixar grillkväll med tjejerna tills du kommer hem. LÄNGTAR!!!