lördag 16 augusti 2008

Sminktips à la Maria coming up!


Bloggläsaren Ane bad om lite mer bilder på olika makeuplooker, och det är klart jag ska börja lägga upp såna bilder!

 Tyvärr är jag ganska trist och har nästan alltid samma look - blek och matt hy (MAC foundationpuder), vitskimrande ögonskugga (Anna Sui), svart kolpenna runt hela ögat med liten kråkspark (YSL), klumpig svart mascara (Max Factor Masterpiece just nu), rosa rouge med skimmer som ett litet äpple mitt på kinden (Bourjois) och ofärgat läppbalsam (MAC). Men ibland festar jag till det, och blir något fint så tipsar jag!


Några punkter jag aldrig tummar på:

* Din hy är din kanvas! Håll den jämn, matt och porslinsdockig med megatäckande foundationpuder. Jag hyllar mjölkvita varianter - det är fint till mörkt hår på ett snövitaktigt vis. Är underlaget perfekt blir hela looken klockren (INGEN vits med snygg ögonskugga eller knalligt läppstift om huden är flammig eller dåligt sminkad).
* En flicka kan ALDRIG ha för mycket mascara (fast tänk Brigitte Bardot, INTE Mona Sahlin)
* Rosa plutmun är foxy. Borsta läpparna lätt med tandborste varje dag för att få igång cirkulationen och göra läpparna lite "bistunget" svulstiga och röda.
* Tänk på att formen på ögonbrynen kan hjälpa eller stjälpa en hel look. Just nu gillar jag mjuka vingformade bryn, men ibland får det vara lite rakare, ibland lite längre och ibland lite tunnare. Mina bryn är blonda (!!!), men jag målar med penna, och kan på så sätt ändra form nästan när som.

Kanske är vi på väg mot en ny era med Dagens Facelook?!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så kul med sminktips!
Har du något tips åt mig som lider (L I D E R) av onormalt stora porer mellan ögonbrynen och och en bit upp i pannan? Skulle behöva något som täcker (fyller?) groparna. Har testat krämer men inte hittat något som funkar. Om du har något tips (money´s no object) vore jag evigt tacksam!

Anonym sa...

åh, kul med sminktips! det borde du absoluuut fortsätta med tycker jag! ;)
måste säga att du verkar vara en jättehärlig person & jag älskar din blogg!! LOVE

Maria sa...

Tack för er glada respons :)
Nic - testa Clinique's Pore Minimizer!! Den brukar vara bra för stora porer!
Kramen!

Anonym sa...

Hej, vilket foundationpuder från MAC är det du använder?

Maria sa...

Jag använder Studio Fix i nyans NC25! den täcker mycket utan att bli kaka!!

Anonym sa...

OK:) hur funkar den, sitter den en hel dag för dig? Nu kanske inte du har det problemet, men jag blir lite fet på t-zonen under dagen och då brukar den puderfoundation jag har nu från MUS förvandlas till i princip ingenting, är det nåt du upplevt och hur har du i så fall löst det?

Rolig blogg fö. hittade den häromdagen och har kickat runt en del:)