lördag 8 mars 2008

Liten blogg i väntan på att Beats ska vakna


Min matorgie håller i sig, och igår vallfärdades det för tredje gången på fyra dagar till italiensk restaurang. Kommer bli pank och fet inom mycket kort. Igår var det krogen Mardi Gras i glitzy Ginza. Riktig vuxenmiddag på tumanhand med Beats. Han åt som vanlig biff ("ser du så fint fettet är insprängt här, då vet man det är fint") och jag svärdfisk med tomat- och olivsås.

Efter middagen strosade vi runt i Shinbashi. Det är GALNASTE kvarteren om man vill spana in hur japanska salarymen roar sig. Bara minimala hål i väggen-barer, sexklubbar, ramenrestauranger och rökiga yakitorihak. Det vore de perfekta hoodsen att spela in en Tokyo-film i. Mycket Blade Runner-esque. Rörigt, rökigt, folkligt, små gränder kantade av seedy klubbar med blinkande skyltar och packade kostymnissar. Långs gatorna står flotta direktörsbilar uppradade medan deras herrar förlustar sig, och precis alla sportar svart kostym och portfölj.
Fast ganska sorgligt är en promenad här också - i varje gathörn står gatuflickorna och bjuder ut sig, och det är långt från den glassiga hostessindustrin i Roppongi. Flickorna i Shinbashi är klassiska gatuflickor med fårade ansikten, billiga kläder, en hallick runt hörnet och förmodligen i många fall knark i ådrorna. Sexklubbarna lockar med damer utklädda till skolflickor, kontorshäxor och sjuksköterskor liksom hederliga fashion bars, bikini clubs och soap lands. Mycket rosa skyltar som alltid när det gäller Tokyos så kallade "pink world".

Efter att ha dragit runt på Shinbashis bakgator hamnade vi på en trång, spansk bar med det pigga namnet "Olleria". På Ollerian drack vi massa cava och sangria, sedan gjorde vi som japanerna och sov på sista tåget hem.

Nu vill jag äta pannkakor, så dags att gå in och ruska liv i mannen. Klockan är 11.11 så verkligen dags! Jag är som en pensionär och vaknar alltid runt halv nio, och sedan går jag här och väntar och väntar och väntar...

Inga kommentarer: