söndag 24 maj 2009

Testkör en sjuttioåring


Någonsin undrar hur det känns att vara farfar? Snart vet du!
Ingenjörerna på Nissan här i Japan är i full färd att utveckla en dräkt som ger en upplevelsen av att vara i ett 70-årings kropp. Tanken är att den ska ge förståelse för hur det känns att vara senior och köra bil, men varje begränsa användandet?
Här finns ju oerhörda möjligheter!

Det första jag tänker är att skapa en dräkt som simulerar att vara på smällen. Så sätter man sin karl i den tio timmar om dagen för att ge honom inblick. Det blir ju så mycket konflikter kring det där att mannen inte BEGRIPER. Jag håller på att strypa Beats när han kontrar mina nära döden-tillstånd med att han inte heller är på topp - han har nämligen POLLENALLERGI.

Sen tänker jag en dräkt som ger åldringar chansen att skutta runt i tonårens pigga skuta. Det finns ju redan en fantastisk Muscle Suit som ger handikappade människor möjligheten att gå och röra sig (korresponderar med signaler i hjärnan). Man säger ju att man genom hela livet är lika ung i sinnet som när man faktiskt var ung, och kan då en dräkt svara på det kan ju pensionärsåren på riktigt bli livets fest.

Inga kommentarer: