torsdag 15 februari 2007

Fniss, strass och barbielockar = shibuya-girl


Jag är redan så trött på alla så kallade Shibuya-tjejer. De sportar en extrem bimbolook, och obligatoriskt för looken är:
1. Midjelångt blonderat hår, helst i korkskruvar, nästan alltid fuskigt barbiehår av plast
2. Orange fejkbränna, gärna med fläckar så man riktigt ser att det är fusk för fusk är bra
3. Kloliknande lösnaglar som är pyntade med strass, diamanter, paljetter och airbrushade snirkelmönster
4. Shorts eller kjol som slutar precis under rumpan. Alltid bara ben, förutom overkneestrumporna som är en garanterad del av kostymen.
5. Skyhöga klackar och för stora skor, så man snavar fram. Det anses lite gulligt att halka fram med tårna pekande inåt.
6. En brun puderkaka som riskerar att spricka, ljusrosa 80-talsläppar och fejkfransar.
7. Shoppingkassar från favoritaffärrer med namn som Candy Stripper, ChildWoman (här är det positivt att vilja se ut som 7 när man är 27) och SexyCute
Dock är brösten helt ointressanta att framhäva. Japanska tjejer visar aldrig clevage, boobs är inget sexigt här, man ska vara som ett utspökat pubertetsbarn remember... Däremot är det ben ben ben.
De här tjejerna har vår stadsdel Shibuya som sitt hood och de är ÖVERALLT, vickandes nerför gatorna fnissandes i sina rosa blingmobiler och virandes sina blonda lockar. Tänk parodi på Paris Hilton och överdriv det 100 gånger. Det är en Shibuya-girl, även kallad "gangura" eller "109-girl", efter deras egna bimbovaruhus 109.

Inga kommentarer: