söndag 10 juni 2007

Galna veckan






Ojoj, varit världens sämsta bloggare i veckan.
Lina är här, och vi knåpar reportage och kalasar dygnet runt. Lina kom i tisdags och några av sakerna vi hunnit med är:

* Fiskmarknaden i Tsukiji - vi gick upp halv fem och åkte till världens största fiskmarknad, kollade fula firrar (vilka bestar!) och åt den mest fantastiska sushin jag någonsin ätit till frukost.
* Kollat maids och sanslösa teknikprylar i Electric Town Akihabara
* Två karaokekvällar - en på sunkhak i Roppongi (där jag fick hybrisen ni ser i videon) och en lite mer upmarket på Lovenet, också i Roppongi
* Druckit alldeles för mycket vin och skumpa och trillat hem alldeles för många gånger i fullt dagsljus.
* Varit på dygnet runt-öppen hundaffär klockan två på natten med bara sönderavlade toydogs i miniburar och fått hjärtat sönderslitet av pyttesmå pudlar. Hade inte mannen ryckt in hade jag nog haft tre vovvar med mig hem från den småudda barrundan.
* Varit på syrebar där man festar på syre - man har en slang i nosen som kopplas till tuber med syre i olika smaker med olika egenskaper, typ energigivande, lindrar bakfylla, rogivande etc ect.
* Jagat runt bland knasiga teens och hysteriska butiker i Harajuku och Shibuya
* Vintageshoppat i Daikanyama
* Ätit massa traditionell japansk mat till ett rep om Gamla Japan - bland annat sobanudlar och typ 10-rätters teppanyaki (har aldrig ätit såna mängder mat)
* Badat i het onsen-källa bland japanska nymfer på överlyxigt spa i Shibuya
* Varit på punkfashionaffär för hundar och intervjuat designern, en typisk cool japansk designerkille, som diskuterade hundfashion med det djupaste av allvar, samt haft modeplåtning av hund i punkkläder
* Haft privat visning och plåtning av Comme des Garcons a fräsiga flagsskeppsbutik - kändes stort att de öppnade butiken för lilla oss.
* Varit i mangaporrbutik i Akihabara och äcklats över att 90% av mangaporrtjejerna har skolflicksuniform.
* Besökt en botanisk trädgård där det BARA var pensionärer, ingen under 80 förutom vi. Som en temapark för seniorer snarare än buskar och blommor.
* Varit på jätteskoj hemmafest hos Åsa och Emil med massa fina folk, grym sushibuffé och floder av skumpa

I veckan ska vi bland annat på sumoträning, teceremoni, lyxkaraoke och till en skola där man lär sig svärdfightas som en samuraj. Tjoho!

Inga kommentarer: