tisdag 12 juni 2007

Little Edo mm

Idag ska vi till en gammal by som 1,5 timme utanför Tokyo som ska vara ett stycke "gamla Edo" och superfint. Är första gången jag är utanför Tokyo på 4,5 månad förutom Kamakura (räknas typ inte). Så himla mysigt ska det bli. Små sakebryggerier, minitempel, broar och inte en enda invånare som pratar engelska.
Igår var jag och Lina på teceremoni. Skriver mer om det sen, men det var jättekul. Kimonotjejerna sitter där helt andaktsfullt och kokar te och det är helt sakralt. Vi gjorde massa annat också, bland annat shoppade vi varsin japansk lipplumper och hoppas nu på Pamela Anderson-lips. Lina köpte också nån skum tejp som tejpar upp ögonlocken. Mycket spännande att se om hon kan blinka. Påkvällen tortillachirre och guacamole framför världens världens bästa BBC-program Japanorama. Love it.

2 kommentarer:

Linnéa sa...

Idag trillade senaste numret av Modette ner i brevlådan, och vad hittar man om inte ett Tokyoreportade av Maria?! Bra jobbat! Det roliga är att man, precis som i bloggen, verkligen hör din röst när man läser det också.

Maria sa...

Åhh vad spännande!!! Tack tack snäckan :)
Måste få tag på numret!!!! :)