tisdag 20 mars 2007

På begäran! Så funkar en JAPANSK TJUTTA


– Vad i hela... Är det ett rymdskepp som står i vårt badrum, älskling?
– Det där? Nej, det är bara toan.

Ungefär så kan det låta första gången man konfronteras med en japansk toalett. En japansk tjutta är som ingen toa du tidigare skådat, den japanska tjuttan är toaletternas rolls-royce, spetsad med högteknologiska finurligheter och utrustad med framtidens bekvämligheter.

Here goes, the lowdown on the japanese tjutta:

1. Toaletten styrs från en kontrollpanel, vanligtvis placerad som ett armstöd eller på väggen bredvid dig.

2. När du sätter dig ner märker du att rumpan blir skönt varm. Detta tack vare uppvärmd ring, där du självklart kan reglera tempen.

3. Så fort din rumpa nuddat ringen kör ett brusande spolljud igång så att ingen ska höra vad du har för dig där inne. Ofta finns också en knapp med en not på kontrollpanelen. Tryck på den så spelar tjuttan en trevlig melodi som effektivt döljer alla pinsamma ljud.

4. När du är klar har du tre alternativ:
a) Torka och res dig - spolningen sker automatiskt så du slipper röra vid några knappar.
b) Om du är tjej och känner för en uppfräschning, tryck på knapp "bidé" (symbol: trekantstjej med fontän upp mot kjolen). Varmt vatten sköljer dig ren och fin, och du kan själv reglera både värme och strålens styrka.
c) Behöver, eh, bakvägen en freshening så trycker du på knappen som visar konturerna av en gump med en fontän undertill. Då fälls det ut ett rör från tjuttans bakvägg och fixar mer eller mindre en tarmsköljning med en vattenstyrka du själv bestämmer. Japanerna hävdar att det är toppen mot bakfylla. Varken jag eller mannen har provat, fast en gång tryckte vi på knappen så att röret fälldes ut och sprayade ner hela badrummet. Så det är nog bra krut i den där rumpduschen.

5. Tjuttan spolar som sagt automatiskt, så du behöver inte dra i någon äcklig knopp. Samma sak med handfatet. På alla offentliga ställen är det automatisk kran och tvålpump.

6. Extrafinesser på kontrollpanelen inkluderar "deodorizing" samt självrengöring av klosett. Självklart finns knappar för att fälla upp och ner locket, så du slipper vidröra gammalt kiss och andra otrevligheter.

Så där, nu är du redo att äntra framtidens tjutta!

Inga kommentarer: