onsdag 20 juni 2007

This Perfect Day




Idag är bästa dagen.
Vaknade tidigt och kände mig inspirerad och gick direkt till datorn och skrev en massa på ett av mina reserep. Fick också iväg en massa viktiga mejl som bara legat och samlat damm och byggt upp ångest.

Vid lunchtid ut på promenix i världens mest mirakulösa stad. Solen gassar och jag har brun-utan-sol utan fläckar på benen för en gångs skull och en ljuvlig blodapelsin- och svarta vinbärssmoothie i näven.

Strosade upp mot Harajuku och slog mig ner på Starbuck's mysiga uteservering i pittoreska Jingumae med nya numret av ELLE UK. Det är alltid en massa tjejer som jag på Starbuck's. Där sitter vi, ensamfikarna, bakom enorma Dior-solisar, skissandes i våra block eller dagböcker eller med en hög glossy modemagasin på bordet och och sippar islatte med nonfatmilk.

Efter att ha plöjt ELLE och läst om Drew Barrymores drastiska viktras (som såklart hela artikeln handlade om - VARFÖR handlar alltid kändisintervjuer om kändisens diet??? Måste väl finnas annat intressant att snacka om, särskilt med en pingla som Drew?) samt om metallictrender och vilket smink som inte smälter i solen styrde jag stegen mot TopShop.
Var absolut inte meningen att shoppa, men jag var bara tvungen att ta hem de miniminimala jeansshortsen som kommer sitta som ett smäck i den galna Tokyohettan, plus funka som grymma partyshorts med leggings under, samt en grå 80-talstischa med texten "Who says relax?". På teen finns en illustration av en ghettoblaster, och då måste man bara slå till.

För att erbjuda lite variation från de vanliga "Titta vad jag har köpt - nu posar jag vid deppiga köksväggen med dammsugaren som pikant bildinslag"-fotona jag brukar ha för att visa nya inköp, gick jag till fotoautomatsgallerian på Center Street i Shibya. Det var fullt liv i luckan med brudar som irrade runt med sminkväskor och påsar med ombytesoutfits trots att klockan var halv två på eftermiddagen. Jag hittade en ledig automat och på bilden överst är resultatet.

Nyfotad och klar köpte jag en kickass-sorbet fast i mjukglassform med mangosmak och slog mig ner vid Shibuya-korsningen och spanade på folk.

Nu hemma i grytan som är vårt hem och ska börja skissa på ett partyreportage, och det kommer vara en fest i sig att återuppleva de glada minnena.

PS. Fick precis sms från mannen: "Hej älskade. Om du ska t affären, kan du köpa havregryn? Är så sugen på lite god gröt!". Japp, det kan man ju också vara...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Shit så snygg du är på bilderna och såå smal!!! Äkta mannen får passa sig för alla japsarna som måste stå i kö utanför din dörr. Ha en glad midsommar!

Maria sa...

Haha, det är kameran som manipulerar så man ser slimmer ut - annars begår de fåfänga små japanskorna typ harakiri.
Ha bästa midsommarn darling och boka in lite tid efter 25 juli! Krams

Anonym sa...

Åh vilka härliga foton! Snacka om att pigga upp dagen!

Och smootie..och glass.
Och Harajuku.
Nu blev jag sååå avundsjuk...!