lördag 26 april 2008

Hemma hos Martin och Yuko


I SvD kan man läsa om hur det är hemma hos våra kompisar Martin och Yuko på 29:e våningen i en skyskrapa byggd på en konstgjord ö mitt i Tokyo. Läs för att få lite koll på hur vi bor här borta i östern! Nämnas bör dock att jag och Beats inte bor ens hälften så glammigt, Martin och Yukos hus är tusen gånger vildare med gym, flådig vinkällare, lobby med café/bar och knäckande utsikt.

9 kommentarer:

Sokrates sa...

Hallå där! Kul att fler av Martin och Yukos vänner uppmärksammat artikeln i SvD.

Tyvärr verkar det på kommentarsfältet som om svenska surkartar som vanligt knutit näven i fickan och känt sig tvungna att gnöla om hur värdelöst allt måtte vara som inte är svenskt och rejält. Den svenska gnidigheten och bror duktig-mentaliteten står mig ärligt talat upp i halsen, och jag behöver själv minst en månad i Japan per år för att dämpa abstinensen och komma ifrån "svenskheten" i sin fulaste form för ett tag.

Desto roligare har det varit att besöka Yuko och Martin och se att de kommit så väl tillrätta i Tokyo - och själv tyckte jag att lägenheten i Shibaura var trivsam, även om en av våra gemensamma japanska bekanta inte kunde låta bli att flämta "格差社会" (ung. "ojämlikt samhälle") när hon såg den flådiga lobbyn... ^___^

Hur känner du förresten M&Y?

/Pixi

Maria sa...

Hejhej!

Jag jobbade med martin på Fashion Sweden, och sedan gick vi på samma skola i Shin-Okubo. Du då??

Haha, så jäkla roligt att någon kan känna sig provocerad av repet. Jaaaa, verkligen TRAGISKT har de det, haha... Grym lägenhet tycker jag - hade gärna haft den utsikten (och möblerna!).

/Maria

Betty sa...

Skulle läsa ditt rep 24 timmar i Tokyo i När och Fjärran, var det väl, på Nilsson Sushi igår. Det var utrivet ;). Måste väl vara högsta betyget när ngn river ut ens artikel...synd för mig bara :).

My sa...

My Godness vilken fantastisk utsikt! Men eh, sen när blev espressomaskinen standard i japanska hem? Riskokaren - självklart, bordsgrillen - kanske, men espressomaskinen. Nai des. Fånig detalj att störa sig på i artikeln kanske, men kunde inte låta bli.

Linda sa...

Fin lägenhet kan man ju alltid fixa om man har lite pejl på inredning - vilket kyffe som helst kan bli ett slott - men utsikten, utsikten. Den är ju att dö för.

gardebring sa...

Ni som bor i Stockholm och tröttnat på "lagom"-tramset, gå med i nätverket Yimby.
www.yimby.se
Vi är drygt 2200 personer nu, vi försöker sparka lite liv i den här halvt avsomnade staden.

För övrigt är Tokyo alldeles underbart. Jag spenderade 5 veckor där 2005 och har längtat tillbaka varje dag sedan dess.

Sokrates sa...

Åhå, där ser man, Fashion Sweden minsann. Han är flitig på att nätverka, Martin-san.

Jag lärde ursprungligen känna honom genom min sambo, som länge var Martins japanskalärare (han tog privatlektioner hos oss innan han flyttade).

Dessutom råkar Yuko vara gammal universitetsvän med en av våra mångåriga vänner i Stockholm (en annan exil-japan som heter Ami, vars sambo Johan för övrigt också känner Martin sedan hans första japanvistelse...).

Okej det där lät kanske onödigt inavlat, men det är verkligen en liten värld - och ännu mindre om man pratar om japaner och svensk-japanska par i Stockholm. Lite "alla känner alla"-varning där, på gott och ont.

Det lät verkligen ljuvligt när du skrev posten om hur du och Beats fick möjlighet att stanna i Wonderland (TM) ett år till.

Själv skulle jag och sambon ha flyttat tillbaka till Japan (och Tokyo) i år, men så fick jag ett sådant där berömt "erbjudande du inte kan motstå" (minus maffia-vibbarna), så nu blir vi kvar minst ett år till då jag ska bygga upp en ny kreativ byrå här i Stockholm. Jag får väl pusha redan från början för ett japankontor...

>__<

Allt gott, och ät gärna en takoyaki för den här stackars trälen som föll på målsnöret och fastnade i Sverige, om du skulle få tillfälle...

/Pixi

Maria sa...

mmm, som Linda säger, den UTSIKTEN!!!! Den är svår att matcha!

Pixi, kreativ byrå i sthlm låter kul! Säg till om ni behöver copy någon gång ;)

Kram på er alla!

Sokrates sa...

Mm, visst är det kul att bygga byråer? ^__^

När man väl börjat är det faktiskt svårt att sluta. Kan ha något med den nybyggar-/vilda västern-stämning som råder i de sammanhangen. Börjar finna mig rätt väl tillrätta som serie-entreprenör vid det här laget.

Det finns för övrigt betydligt färre duktiga copywriters än kreatörer att tillgå, så vid tillfälle får du gärna spänna copymusklerna och impa på mig till entusiastiska hejaramsor från sidlinjerna. Vi kan väl hålla kontakten i den frågan framöver?

Drömde förresten rätt länge om ett Tokyo-kontor fyllt med främst goa svenskar under tiden jag drev gamla byrån Pixelperfect. Det borde gå att lura över Martin som projektledare, flera av mina tidigare kollegor är numera lämpligt nog bosatta i Kanto-regionen - och som sagt, duktiga copys gillar vi! ^__^

Nåväl, nu blir det löptur i Tanto, turboshopping i Söderhallarna och saffransdoftande bouillabaise för hela slanten.

Allt gott,

/Pixi (som egentligen heter Stefan)