onsdag 30 april 2008

Populärkulturell porr i Akihabara



I distriktet Akihabara, aka Electric Town, finns en rik flora av följande:
1) Elektronikprylar - Det du inte hittar i Akiba, det finns inte. Runt stationen ligger mängder av butiker där du kan handla iPoddar, laptops, kameror, Casio-klockor och det senaste bland det senaste till bra priser OCH taxfree!
2) Mangaporr - Här finns flest pilska seriefigurer per kvm i världen. Filmer, tidningar, lifesizedockor - här finns dina vildaste drömmar och lite till...
3) Cosplay - Akiba är centrum för nutidsfenomen som maidcaféer, cosplayers och mangafreaks. Här höjer ingen på ögonbrynen när en livs levande seriehjälte glider förbi på gatan.
4) Otaku - Samlingsnamn på "nördar". Opererar inom områden som data, manga, anime och teknikprylar, är främst okyssta vuxna pojkar som fortfarande bor hemma hos mamma och åker till Akihabara för att träffa likasinnade nördar, handla i diverse specialbutiker, svänga in på maidcafé för en handmassage eller bara lite kvinnligt sällskap, samt spana in det senaste inom deras intressesfär.
5. Kattcaféer, lillasystercaféer och övriga temacaféer. Japp, här i Japan kan man få en katt att gosa med till kaffet, eller en vilt främmande människa som låtsas vara ditt småsyskon att lira en stunds tv-spel med.

Igår var Beats ledig, och jag vet ju att han i egenskap av hypertekniknörd har en viss dragning åt Akihabara. Så jag föreslog en sväng dit, och idén förankrades direkt. Som vanligt var jag, de utklädda maidsen som gör reklam för sina caféer undantaget, typ stadsdelens enda dam, och eftersom det var nationell helgdag var det nästan folkfest på gatorna.

Men det var ju så varmt och vi var ju uppe lite för sent i måndags och drack drinkar på Bar Track i Ebisu (bästa musikbaren, alltid fullpackat), så vi letade efter ett ställe att fly hettan och folket. Och då står det framför oss - Love Merci, ett fem våningar högt rosa hus som kallar sig Hyper Adult Shop och DESSUTOM har en stor skylt som förkunnar "We welcome foreigners!". Porrbutiker i Japan är typ som Buttricks för vuxna. Det är ett tivoli av sanslöst galna gadgets som känns mer fnissiga än sexiga.



Under en halvtimma inne på Love Merci hittade vi bland annat dessa godingar:

Det fristående kvinnokönet med personlighet

På burken bild på mangaish pingla och texten "Yuki's Dream - Pop Idol, Hip Hop Dancer, Stewardess, Fashion designer, Your wonderful wife + Make up artist". BRA initiativ att ge en opersonlig plastpryl en personlighet - som att döpa snoppen, fast tusen gånger roligare.

Den onda dildon

Är han en samuraj? Är han ett sjöodjur? Har den som designat honom haft märkliga möten med fladdermusformade ollon? Vem vet, men denna best kan bli varje flickas bästa vän i duschen för mindre än hundra kronor!

Det deformerade löskönet

VEM har stått modell för denna installation?! Hon ser JÄTTEKONSTIG ut! Vad är dealen med den typ LIGGANDE PUNGEN? Extra poäng för fin frisyr.

Världens minsta fristående snopp

Det ska inte stickas under stol med att detta ÄR ett mindre folk, och att då även de mer intima delarna krymper är ju inget konstigt. Skulle ju vara jätteonaturligt annars. Så ja, allt från kådisar till lössnoppar är lite mindre än dem vi hittar i vårt vikingahörn av världen. Men denna tar priset! Den är typ som min tumme!

Everlasting dong!

Vem behöver Viagra när man kan hänga på sig en fräsig Everlasting Dong?! Den dag Beats kliver in i den äktenskapliga sängkammaren iförd denna drar jag. Den är bara för läskig.

Fisten med stjärnglans

Att inte alla skådisar/popstars/allmänna idoler låter sin hand avgjutas och avnjutas av eftervärlden! Titta så genuin fuskfisten är! Är ju typ som att petta med den här karln på RIKTIGT!

Mangakondomen

Att sassy mangabrudar med svällande barmar, skrevade ben och en fyraårings oskyldiga ögon pryder kådispaket i Japan är väl knappast en sensation. Tvärtom är det ju ganska snygga, poparty paket som känns lite med fartiga än RFSUs standardsortiment. Men namnen är roliga. THE BIG. THE BLACK. Kolla storleken på den grönklädda snoppen som mangatjejen i mitten håller. Freud för faaan, nu skulle du varit i livet!

Mangamunnen

Denna är kanske min favorit. Här har vi lösmunnen för alla som drömmer om herdestund med:
a) Mangafigur
b) Flicka i skoluniform
c) Fin, duktig flicka i glasögon.
Se bild längst ner för exakt inblick i anatomin.

Mycket rolig fönstershopping. Efter Akiba åkte vi till Ginza för mer konventionell shopping, och jag köpte två tischor på UT. Måste skriva det igen - älskar älskar älskar UT! Finns visst shop i New York nu också, och antagligen finns kollektionen i vanliga Uniqlo-butiker i London.
Och just det - deras senaste tema som de bjudit in designers att laborera med är just MANGA! Fast med underbyxorna på denna gången...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hahahaha! Jisses vad jag skrattade åt detta inlägg, det är bara FÖR mycket!!
Tack för en underhållande, inspirerande och rolig blogg btw. Brukar läsa den ganska regelbundet. Var i Tokyo för några månader sedan (via mitt jobb) och blev helt förälskad i staden. Så när jag har mina värsta cravings tittar jag in hos dej :)
Kram Annette

Maria sa...

Tack för fin kommentar, blir så GLAD att höra att ngåon gillar min lilla sida :)
Fortsätt titta in ofta ofta! Och hör av dig om jobb kallar igen i Tokyo!
Kram Maria