onsdag 8 april 2009

BEAUTYHUNTING IN HARAJUKU



Om två timmar ska jag träffa Miho i Harajuku, tjejen som ska hjälpa mig att intervjua fräsiga madames på gatan om deras bästa beautyknep till nyhetsbrevet jag gör för SHU UEMURA.

Det kommer blir världens kanonrapport, månadens TSUSHIN, som det heter.
I en 14-sidig PDF får alla som jobbar med shu uemura över hela världen en trendrapport från Tokyo signerad Maria Ahlgren. Tanken är att alla shu-isar ska få känslan av vad som händer i Tokyo, deras "masters" gamla hemstad.
Jag har intervjuat skönhetschefen, min vän Aya Aso, på japanska VOGUE om hennes bästa vår- och sommartips (grön eyeliner!), det blir rapporter från gatan, en snutt om japanska tjejers extrema UV-noja (UV-handskar och paraplyet åker fram redan i april), microtrender och megatrender, koll på senaste nageltrenderna (3D 3D 3D!) och en guide till hur man med hjälp av lite smink blir en bedårande Cherry Blossom Girl. Plus lite annat smått och gott som jag plockat fram ur skattkistan som är Tokyo.

Det är helt vansinnigt så inspirerande denna stad är. Min hjärna är på högvarv dygnet runt! Här finns så mycket jag vill berätta om. Jag vill montera fast en filmkamera i pannan och sända live över nätet 24-7 för hela världen att se.
Mitt huvud har alltid varit fullt av idéer och kroppen av smått hysterisk energi, men i Tokyo har det hela nått oanade höjder. Jag skojar inte med er att jag dagligen flera gånger får SALIVSTÖRTNING av upphetsning över något jag ser eller hör. Ibland kan jag inte hålla inne med all uppspelthet, jag blir vimsig och nästan svettig.
Tokyo kan vara förbannat svårt att leva ett normalt liv i, men jag har svårt att tro att det finns någon plats på jorden som matar huvudet så fullt av intryck - intryck som sen omformar sig till idéer och vilda uttryck.

När Carolina Gynning var i Tokyo tog hon med sig den storögda, märkligt naiva, mangavärlden in i sina målningar. Jag fick se en av hennes tavlor på hotellrummet, men skulle vilja se fler fler fler. På fredag har Carolina och hennes mamma Agneta, som också är konstnär, versnissage på ett galleri i Skåne. Pappa ska dit (pappa och Gynnings mamma är bundis) och jag ska nog be pappsen hålla ett öga på eventuella mangaporrtavlor i exploderande Gynning-version.

Förresten, ni glömmer inte att på lördag är det premiär för "Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show!" på TV4??
Utifrån det jag såg när jag följde med gänget under inspelningar kommer det bli ett tv-jippo som saknar motstycke. För en gångs skull stämmer faktiskt den trötta klyschan kändisarna som ni ALDRIG sett dem förut!.

Inga kommentarer: