tisdag 15 januari 2008

Idag är Tokyo tråkigt, kallt och ensligt, så vi drömmer oss tillbaka till vårt lilla paradis...




















4 kommentarer:

Linda sa...

Jag är så fånigt impad av att ni hittat platser på Bali som ni gillar. Ok, till skillnad från er har jag bara varit där vid ett tillfälle, men vi hade tre veckor på oss och ansträngde oss verkligen för att försöka göra det bästa av det, ändå det blev ändå mest platt fall... Kan kanske bero på att det var en ynka månad efter de andra Bali-bombningarna i Kuta, saker och ting var nog inte riktigt "som vanligt", varken för lokalbefolkningen eller turisterna.
Var bodde ni?

Maria sa...

Bali är så svårt, för, förutom den vackra naturen uppe i bergen och bort från turistområdena, så är Bali inte mycket att hänga i granen om man inte har cash att vara på alla fantastiska hotell och flashiga ställen. Kuta osv är verkligen bara skit. Stökigt, sopor och hemlösa hundar överallt, amerikanska snabbmatskedjor, kaosartad trafik... Vi bodde på Conrad Hotel och det var femstjärnigt och helt fabulöst. Sedan flyttade vi till ett annat, också msyigt, men inte särskilt lyxigt hotel, i Tanjung Benoa, ganska off ute på en udde på södra delen av önl. På kvällarna hyrde vi chaffis och for till coola restauranger i bergen och till flådiga hotell och käkade överdådiga middagar. Men så kostar det också därefter, men det finns så sanslöst coola ställen. Men utanför den stängda världen är det mest misär, så det är väldigt dubbelt. Seminyak är ok, men på gränsen, och Ubud är fortfarande fint, fast kanske bara något år till. Men Kuta är helvetet på jorden, hatar det och gjorde redan när jag var 17 och satt och solstingyrade på Hard Rock Café. Men Christoffer som var där precis innan bomberna säger att det är så jäkla mycket skabbigare nu än innan, så antagligen tog terrorn väldigt hårt. Innanför lyckta dörrar finns världens extravagans, men utanför är det så satans slummigt. Så inte konstigt om ni inte blev impade! Fast naturen kan ingen ta ifrån dem, satans vad vackert!!

Är du frisk nu???

KRAM!!!!!

Linda sa...

Du har nog så rätt, så rätt. Vi bodde bl.a. hemma hos en familj i Ubud och där trivdes vi jättebra. Otroooligt vackert och världens gulligaste människor, de bjöd med oss till sitt familjetempel och lånade t.o.m. ut tempelklädsel till oss. Men i övrigt såg vi mest skräp... Både bokstavligt och bildligt. Jag ville verkligen gilla det, men det gick inte. Samtidigt gick man liksom runt och anade, precis som du påpekar, att det fanns en annan värld där bakom som man får tillgång till med plånboken. Vi hade verkligen inte mycket att spendera, men fick lite blodad tand av att vi vann en ett pris i en tävling som ett femstjärnigt hotell hade som innebar en veckas fri vistelse på deras anläggning. Priset gick inte att utkräva förrän två månader senare, men vi fick åka till hotellet för att fylla i papper och grejer och bara den lilla inblicken sa oss, som sagt, att det fanns en helt annan värld bakom kulisserna. Eller det är kanske den världen som är kulisserna? Turism har ju tyvärr en förmåg att suga ut det vackraste och mest genuina ur de flesta platser.
Anyway, vem vet? Vi kanske ger det en chans till. Jakarta kommer jag däremot nog aldrig att sätta min fot i igen, haha.

Linda sa...

Och ja, äntligen frisk och på benen! Har varit ett tag i Paris och är nu tillbaka på redaktionen i Sthlm och pendlar till Sydis i Malmö. Skööönt att inte vara levande död längre :P 2,5 vecka i sängen är INTE kul.