söndag 27 januari 2008

Udda affärsidéer

Japan är entreprenörernas marknad. Inget är för nischat för att inte hitta sin publik på denna glada ö. Här är några verksamheter som är värda ett omnämnande.

1. "Human Parking" i Kobe

Egentligen inte så konstig affärsidé - man kan glida in och ta en halvtimmes powernap för ca 25 pix - men NAMNET!! Varför blir det alltid så FEL när japanerna ska ge sig in på engelskans exotiska stigar?


2. Impotensbutik i Osaka
Glöm hemlig viagrashopping på nätet. I Osaka har man smällt upp en butik helt dedikerad till omedgörliga snoppar mitt på en av stadens mest hetiska shoppingstråk. På den gula skylten står rätt och slätt "impotens".


3. Automatiska ägg
Detta är så vidrigt att jag typ ser i kors. En hel köpemaskin med ägg. Jag hoppas verkligen att de byter ut äggen ofta så det inte händer några olyckor med förkläckta kycklingar där inne. Måste bli så sjukt varmt om somrarna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Behövs det fler ställen än alla love hotels att "parkera" på?

Jag kan klart förstå dem som föredrar att sova i mindre använda sängar. ^^



Alla länder borde ha lika stor öppenhet (de är inte lika "öppna" inom allt, så klart, men ni förstår vad jag menar) som Japan. Impotens är mycket vanligare än vad man tror!

Ägg-o-maten håller jag helt med om, skulle dem kläckas vill jag inte tänka på dem stackars ungarna :/

Linda sa...

Inatt drömde jag om dig och Christoffer. Väldigt underligt. Jag hade bl.a. bjudit dig på fika i vår gamla lägenhet i Nihonbashi där vi höll på att renovera om och lägga nytt golv. Weird.

Maria sa...

Joakim - jag tycker också den öppenheten är jättebra!! Är ju inte konstigare "sjuka" än huvudvärk egentligen, och är ju oftast lätt att bota bara man vågar leta hjälp. Så tycker också det är fint!! Bara så lustigt att skylta med en sån shop på busy shoppinggata - det kräver sina män att stampa in där!! Minst sagt udda läge - fast kanske är japanska män inte lika fixerade vid att vara alfa-hannar som svenska. Där skulleju INGEN gå in i en sån butik när någon riskerar se en. Men en eloge till karlar som vågar!! Men äggen - blöööööö!!!

Linda - så knasigt!! Kanske sanndröm (fast ny lya) hehe...

Kram M