lördag 12 januari 2008

Robotar, realdolls och könsbufféer



Det har hänt - jag har äntligen varit på ett showroom för realdolls - de überavancerade och läskigt realistiska sexdockor i verklig storlek som inte sällan blir ställföreträdande fästmö i den japanska ungkarlslyan.

Jag har ju skrivit om realdolls innan, och inte kunnat släppa tanken på att få besöka ett showroom och kika lite närmare på dem och känna på dem. Mealnie, min vän och fotograf, är lika besatt av Japans fetischfyrverkeri som jag, och vi har försökt få en tid på Orient Showroom (de är kända över hela världen för sina fantastiska dockor), men de har sagt blankt nej till att vi kommer dit och plåtar.

Men ibland har ödet sina vägar. I torsdags var jag och Melanie på Tokyo University of Science och intervjuade den här roboten som är känd för att hon kan känna igen mänskliga känslolägen och göra en rad miner och ansiktsuttryck (så sinnesjukt coolt, trodde mina ögon skulle poppa ut ett tag), men henne får ni läsa om i Vice sen!
Eftersom robottjejen är skapad av en japansk professor och hans team är hon ju tio resor värre än antagligen några andra robotar och ser ju på toppen av allt nästan ut son en riktig tjej. Det är liksom ingen boxig robot med tusen sladdar och skruvar, utan hon ser ut mer som en mannekängdocka fast rörlig.

Vi satt inne på professorns rum och gjorde intervju och jag frågade honom om vem som gjort robotens ansikte, och det är nu saker börjar hända. Jo, det är ju då en man som till vardags skapar realdolls. Jag och Melanie är kvicka på att meddela att vi väldigt gärna skulle veta mer om realdolls, skulle han kunna dra i en tråd eller två? Jo visst, inga problem. Tre telefonsamtal och två timmar senare sitter jag, Mel och en japansk ingenjörsstudent som fått i uppdrag att lotsa oss på Yamanote Line på väg till Orients Showroom i utkanten av Ueno.

Showroomet ligger på andra våningen i ett mycket diskret och gråtrist kontorsbygge, men väl vid dörren tar en annan värld vid. Vi kliver in i detta showroom, som är luftigt och fräscht och fint som vilken butik som helst, och överallt är det damer damer damer. Vissa poserar utmanande i sexigt lingerie på rokokomöbler, andra är vardagsdressade i jeans och står mest och är söta, andra är kawaii i små pastelliga volangklänningar och några få är klädda som medelålders officeladies i pennkjol och piffig topp.
I en del av rummet står åtta barndockor uppställda, alla tjejer, med bröst som precis börjat knoppa och randiga knästrumpor, gympadojjor och olika färgglada toppar. Som en gäng småflickor som poserar för ett skolfoto ungefär. Leende, oskyldiga, klädda i sina favoritkläder.
Låt mig ännu en gång påminna om att alla dockor har som syfte att vara en extremt avancerad sexdocka som är så lik en verklig människa det bara går, både att titta på och klämma på, och samtliga är utrustade med fullt brukbart kön, barndockorna likaså.
En liten kollektion mangadockor finns också, samtliga i french maid-dräkt och med enorma ögon. Bredvid mangadockorna finns en klädstång med en mängd outfits, så man kan klä sin docka efter eget behag. Skolflicksuniformerna var givetvis i majoritet, men det finns också ett brett utbud spetsunderkläder och helt odramatiska plagg som jeans och vanliga trikåtoppar. På det viset kan kunden hålla sin tjej väldressad och klä henne efter olika vardagssituationer utan att behöva ge sig ut på stora varuhus damavdelningar.

Ägaren, en liten man i sextioårsåldern i bruna sandaler och grå kofta och Mr Miyagi-skägg, visade oss flera av sina flickor, och bröst i alla storlekar och former plockades fram och klämdes på och han demonstrerade vilka positioner man kan böja sin docka till (de är helt böjbara och tåler det mesta). Dockorna känns så klart inte som människor, men är lena och mjuka och inte alls barbiehårda. Brösten går att klämma på, tuta på och dra i, och alla dockornas kroppar är exakt modellade efter riktiga tjejer. Så det är alltså inte bara pinnsmala babes med Pamela-barm, utan här finns alla sorters tjejer, precis som på vilket disko som helst. Kurviga, pojkiga, bystdrottningar, twiggysar, höftiga, långhåriga, tufft kortklippta - ingen ska behöva dra med en tjej hem som inte känns mitt i prick. Däremot är alla mörkhåriga med asiatisk hy, fast vissa har fått blå eller gröna ögon i västerländskt form. Bestsellern är en fantastiskt foxy skönhetsdrottning med b-kupa, rundad mage och storlek 38/40-lår. Hon ligger i showroomets a-läge mitt i rummet på en vit spetsbädd, uppsvidad i rött spetslinne och vita volangtrosor. Det gör mig någonstans glad att klassens mest populära tjej inte är modellad efter en playboymodell.
Sedan har vi ju barnen också, men jag vill faktiskt inte närma mig i tankarna hur de har modellats fram. Jag hoppas vid gud att de är gjorda på måfå och inte efter några små 12-åringar där ute.

En av höjdpunkterna var den lilla könsbuffén. Ja, KÖNSBUFFÈ. På prydlig rad ligger olika, eh.., löskön uppradade som man stoppar in i dockans öppning. Det är en riktigt generös historia - det finns räfflad insida, trång, extra lång och lite andra varianter. Dessutom finns en rad små pubisperuker. Damerna är ju "rakade" när de kommer, men vill man hellre ha full buske eller en liten slips går det lätt att ordna. Buffén är placerad bredvid en toalett, och är utrustad med glidmedel, servetter och krämer, så det är bara att testköra sig fram till sin favorit.
Ska man bränna cirka 50 000 svenska pengar på drömtjej i plast så måste man ju veta vad man får för pengarna!

När vi gick skickade den lilla farbrorn med oss ett gäng hudprover samt glossiga kataloger, som är riktigt fina och bilderna känns mer mode- än porrindustri. Riktigt arty inemellan - de har släpat med dockorna ut i olika miljöer och fotat, typ parker och små kanalbåtar.

Det var kanske mitt livs mest bisarra upplevelse, och jag och Melanie satt som zombies på tunnelbanan och sedan bara bröt vi ihop av skratt. Sedan gick vi på en liten bar i Shibuya och fnittrade och drack vin i sex timmar och försökte smälta denna dag. Först en robot och sedan en ensemble realdolls. Hur tusan gick det till??

Här kommer en tjuvkik på några av tjejerna. Säg hej till Sayaka, Sachiko och de andra!

2 kommentarer:

Suss sa...

Noooo, bilderna syns ju inte!

Anonym sa...

Inga bilder ju :(!!