måndag 22 december 2008

Opening party på ATTACHMENT i Daikanyama (och lite reflexion över svenska creddkomplexet)




Innan vi reste från Tokyo hann vi minsann springa på vimmelparty! Ja visst, glamouröst ska det va! Japanska herrdesignern Kazuyuki Kumagai och hans märke ATTACHMENT slog upp portarna för en ny butik i Daikanyama. Kazuyuki är en av klllarna jag porträtterade i DV MAN och det är den vänligaste lilla man som man kan föreställa sig. Dessutom gör han galet fina kläder - ganska casual och tidlöst men med en liten japansk piffighetstwist. Kolla hemsidan! Väldigt "lockanlollu" (rock'n'roll).

Det är så trevligt att gå på vimmel i Japan - ingen är sur och stöddig som det ibland kan bli på attitydiga fashionfester i Svedala. Alla, även de med mest credd och coolaste jobben, ler och är glada och pratar med pöbeln.
Tror ni att jag var supernördförklarad eller för ett par år sedan när jag var redaktör för "barntidningen" Starlet och begav mig upp till modeveckorna i Stockholm för att kolla in kommande kollektioner på diverse pressvisningar. Jag fick ofta hänga ensam, ingen brydde sig om en sån loser som jag. En gång satte jag mig vid samma bord som några modeassistenter på en creddig modetidning och INGEN låtsades om som att jag fanns. Jag sträckte fram handen och presenterade mig, och ett par av dem struntade i att säga sina namn tillbaka. För vad skulle de ha för nytta av mig??
Några av de här tjejerna harvar fortfarande runt som assistenter på tidningar som jag numera skriver maffiga reportage för. Hade jag kommit till deras bord idag hade jag säkert varit välkommen - jag bo ju i TOKYO och skriver för creddiga magasin och har varit i både P3 och HYPESVT och har tickat i lite diverse boxar som anses fräna. Jag fattar ju att mitt JOBB nu är mer spännande, det tycker ju jag också, men JAG är ju samma person, oavsett om jag snickrar ihop barntidningar i Malmö eller glammar i modekretsarna i Tokyo. Nej, man ska nog vara vänlig mot de flesta som kommer i ens väg, man vet aldrig vem man kan bli beroende av tio år senare. Det är dagens visdomsord från flickrummet på Bellevue!

Inga kommentarer: