måndag 10 mars 2008

Robotens nya jobb - sexklubbbsguide i Osaka


Alltså jag älskar Japan! Bara här skulle man plocka in en robot som sexklubbsinformatör för att manipulera lagar. Här är the lowdown:

Osaka är Japans sexcentrum, och för att kunderna ska lyckas hitta den perfeka healthclubben, bordellen eller temaklubben finns ungefär 175 informationsställen (ofta liten butik bakom rosa skynken med mängder av kataloger och infomaterial, typ turistbyrå). Häromåret blev det olagligt för dessa informatörer att gå ut på gatan och prata med kunder i behov av navigering eftersom det räknades som sexkoppleri. Många löste det genom att låta personalen helt enkelt ställa sig knäpptysta på gatan med "Ask me" tryckt på jackan eller en skylt. Då var det ju inte deras fel om de råkade koppla ihop någon kund med en lämplig madame! Men förra året blev även detta olagligt.

Vad gör då inte en slug infocentral om inte bygger om en robot som får stå ute på gatan med en knallgul "Ask me"-skylt! Det står inget i lagen om robotar som säljer sex, så alla är nöjda och glada. Innan sitt jobb som sexklubbsguide jobbade roboten med att dirigera bilar runt vägarbeten. Genial!

Inga kommentarer: