måndag 3 mars 2008

Äta äta äta äta äta äta


Jag har kommit in i en period när jag måste äta precis hela tiden. Jag är besatt av att tugga och är hungrig varje sekund. Jag är som en tonårskille alternativt atlet (och jag är maffigt långt från att vara något utav dem).
Turligt nog tycker jag inte om så mycket flottig mat, utan kränger hyfsat bra grejer (är riktigt jobbigt picky, jag vet...), men ändå! Det går aldrig mer än max 1,5 timme mellan ätandet.
Nu är klockan tjugo över elva och jag har hunnit med frukost samt två mellanmål. Först två mackor med marmelad plus knäckebröd, samt en stor skål jordgubbar och en stor skål ananas. Sedan rostade sojabönor och nu misopsoppa och macka. Om två timmar riktig lunch med Martin.

Igår var jag dessutom lite bakis så då festades det nonstop. Först musli i sängen (riktigt nasty ny vana), sedan en abnorm tallrik amerikanska pannkakor (mina specialare med bovete och kanel) med jordgubbar och sylt samt några nävar lakrits mitt i allt. Sen promenad med två påsar japanska riskakor med sesamfrön som picnic, samt ett stopp på smoothiestället Smooch där jag tog en bjässe hallon/ananas och C rysaren banen/jordnötssmör/kaksmulor, som jag såklart nallade av. Sedan hem och laga stor italiensk gryta med linser, morötter, tomat och vitlök. Som förrätt indiska vårrullar med sweet chili-dipp (är extra besatt av kryddmat), och som tillbehör supergott mörkt bröd.
Sedan var det filmkväll (There will be blood) med mörk choklad, melon och tusen kilo pandalakrits.

Besattheten tar inte heller slut vid mitt eget skafferi eller ens mataffären. Surfar typ hundra matsidor om dagen i jakt på inspiration och recept. Är också mycket inne på att hitta en bra onlinebutik som man kan beställa västerländsk mat från, främst snacks (fast nyttiga, typ engelska och amerikanska dietsnacks, gärna raw food bars).
Nu äta lakrits IGEN!

Inga kommentarer: