måndag 10 mars 2008

Handelsbanken förstör mitt liv

Klockan är halv tolv på natten och jag sitter och gråter av trötthet och ilska. Anledning? Som tusen gånger förr att Handelsbankens internetbank är ett skämt och inte alls funkar på Mac. Bara hänger sig och hänger sig, samt låter sig bara öppnas i Netscape. Hur kan de där bankerna få hållas? Om jag, som är datageneration, tycker det är helvetet på jorden att få internetbankandet att funka, hur är det då för alla över typ 40? Hur bankar gamlingar, som dessutom har svårt att gå till banken live?
Jag har blivit erbjuden att hämta engångskoder på ett av deras kontor och logga in genom såna istället för med certifikat, men det är aningen tricksy när man bor på andra sidan jordklotet. Är ju ren tur att jag ska till Sverige snart. Men man kan ju inte UTGÅ från att alla kan komma till kontoret.

Sorry Lina att du inte får pengar för alla hotell du bokat. Jag är ledsen, men Handelsbanken gör så mot oss som använder Mac. Vi kommer inte förbi moment "Fortsätt". Eftersom jag tryckt på knappen typ tusen gånger kan det iofs vara så att du snart har en 28 000 pix på kontot. Det kan du leva gott på där borta i Vietnamn. Pho-nudlar livet ut.

Vill också passa på att skälla på SVT vars stremingtjänst är helt komplett värdelös - dels för att vi är långt borta, men också för att vi är ett Mac-hushåll.
VARFÖR är internet till för PC/Windows? Kan någon förklara det? Så indie är tamejfan inte Mac. Att lyssna på Sveriges Radio går också åt helvete oftare än inte.

Nu - in och fortsätta sura under täcket. Handelsbanken och SVT - tack för sabbad kväll (har försökt se Kobra, men med speeden som erbjuds är vi nog knappt genom introt i morgon bitti. Modernt hörni!).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad använder du? Safari? OS X 10.5? OS X 10.5 o Firefox fungerar helt OK för mig för Handelsbanken, SR o SVT. Ganbatte kudasai /Johan

Anonym sa...

Istället för att förlita sig på SVTs sega streamingtjänst så kan man istället ladda ned svenska TV-program (inte alla, men många) via bittorrent. Se här, t ex:

http://www.swetv.org/

/Erik