måndag 1 juni 2009

Lite fler svar från frågestunden ♥


FRÅGA: Namnförslag till bebben? (redan frågat, jag vet, men är så nyfiken!)
MARIA: Det är en daglig kamp mellan mig och Beats! Jag vill i alla fall ha japansk känsla, kanske Maiko, Aya eller Maiya om det är en tjej. Killar är svårare. Gillar Philip, men det heter brorsan. Förslag???

FRÅGA: Vad är du mest nervös över när det gäller graviditeten/ att ni ska bli föräldrar?
MARIA: Faktiskt nästan ingenting! Är helchillad (förutom ibland när jag flippar får tvångstankar att bebben typ är dvärg).
Att bli mamma ska bli fantastiskt. Frågorna kommer säkert med tiden. Oro ska man inte ta ut i förskott, det har mitt liv lärt mig.

FRÅGA: Vad tror du kommer bli den största skillnaden vad gäller japanska föräldrar och svenska föräldrar?
MARIA: Jag tror svenska föräldrar är mer curling och låter barnen bestämma i större ursträckning. Jag får intryck att det är lite mer disciplin runt det japanska matbordet. Jag vill vara mittemellan – vägrar bli en morsa som låter ungarna löpa besärk medan jag bara tittar på! Det är det värsta jag vet. Inte heller vill jag ha en soldat till unge. Det är nog största utmaningen någonsin att hitta balansen!

FRÅGA: Vilken är din favoritfärg? Vilket djur skulle du vara/ önskat att du vore om du skulle förvandlas för en dag?
MARIA: Svart, vitt och rosa! Jag vill vara en bortskämd vovve tror jag, som bara käkar godis och bli kramad hela dagarna. Fast är det bara en dag så är fågel svårslaget!

FRÅGA: Första gången du kom av flygplanet i Japan/Tokyo, vad var det första du tänkte då? Skulle du kunna bosätta dig i Japan för evigt? Och vilken är din största rädsla?
MARIA: ”Hjälp vad står det på skyltarna?!”. Som det känns nu skulle jag kunna bo här för evigt, men i så fall måste vi ha ett hus eller lägenhet i Sverige.
Min stora stora rädsla är att någon i min familj, inklusive Beats, ska dö. Jag är så maniskt rädd bara för tanken att jag under många år gick i terapi för att lära mig att förhålla mig till faktumet att döden faktiskt kan slå till utan att jag kan göra ett jota åt det.
Förutom stora, abstrakta döden är jag livrädd, LIVRÄDD, för duvor och större fåglar!

FRÅGA: Kommer ni ta reda på ifall bebisen är en flicka eller pojke?
MARIA: Ja, det ska vi! Är supernyfiken. Den 20 juni vet vi. Så kolla bloggisen då!

Mer svar imorn!

Inga kommentarer: