fredag 21 augusti 2009

Förbaskade jäkla skitdator!!!


Köp inte nya Macbook Pro. Gör det bara inte.
Inte ens en vecka efter att jag hämtat den på service efter att touchpadden (musplattan) lagt av så är det batteriets tur att krångla.
Den utlovade batteritiden på upp till 7 timmar är på min burk 2 timmar och 15 minuter. Så länge håller den när batteriet är 100%. Sedan tre dagar är det såhär.
Skitbra. Super. Jättebra för en som jobbar mobilt.

Två månader med min nya Macbook Pro och fyra månader efter den fatala kraschen hos min gamla Macbook SAMT backupmaskinen TimeCapsule undrar jag vad sjutton Apple pysslar med. Överväger starkt PC nästa gång. Tio års lojalitet mot Mac lider mot sitt slut.

Happ. Då var det Apple Store i helgen igen dårå. Kalas.

7 kommentarer:

Elin B sa...

http://www.pc.ibm.com/europe/ideapad/sseries.html?se&epi=web_express&cc=se lenovo gör bra kompaktdatorer med grym batteritid, tittat på dem? kram!

Anonym sa...

KÖP ACER! INGET PROBLEM ALLS, har haft min i två år.. andvänd väldigt mycket =) KRAM NINA

Anonym sa...

nej INTE acer. Nina jag vet inte hur eller vad du använder din dator till (det kanske gör skillnad i hur bra datorn funkar efter ett tag?). för att ge exempel använder jag den till typ photoshopande, webbdesign ( dreamweaver), flash mm så jag använder den till mycket mer än att surfa och skriva.

min första (och enda acer) funkade bra förutom att fläkten lät lite ibland. no problems right? wrong! fläkten började låta mer och mer till den grad att jag inte kunde ha med den på lektionerna i skolan för den störde så pass mycket (vi behövde laptops i skolan). samma sak hände en klasskamrat som också hade en acer.

efter ett tag blev fläktproblemet värre för den slutade fungera och datorn blev överhettad långsamt långsat tills den dog. samma sak hände klasskamraten.

sen köpte min syrra en acer och efter ett års användande har samma sak hänt henne. även där började det med fläkten.

har hört att det är väldigt vanligt bland acerdatorer.

vill nämna att den funkade väldigt bra när den funkade så helt värdelös var den inte men en laptop vill man ju kunna ta med och jobba på, på andra ställen än hemma där man inte stör någon.

nu har jag en toshiba som inte krånglat en enda gång på 4 år. den är fortfarande som ny! (batteritiden är ju sämre så klart men annars är den grym!

så skippa en acer.

lycka till med datorletandet!

Maria sa...

Tack för era tips!
Jag använder ju också mycket tunga program som Photoshop, InDesign osv, så behöver ju en burk som kör sånt bra.
Gillar ju min dator och hela MACs interface, är ju bara detta att kvalitetsavdelningen verkar har krökat dagen de kollade mitt exemplar...
Fanken vad svårt!
Fanken vad hela ens liv står och faller med denna maskin!

Anonym sa...

Konstigt. Har haft min MacBook i snart 2 år och det är inga som alls problem med min. Hade Pc innan i drygt 12 år.

Ted sa...

@Maria: Absolut inget konstigt att batteritiden blir såpass låg du talar om när du kör krävande program. Så blir alla datorer oavsett tillverkare.

Gick över till MBP för någon månad sedan, är verkligen sjukt nöjd. Vissa Acer har lite sådär kvalitet. Lenovo bytte jag från då de i vissa modeller har riktigt usel plast som spricker. MBP känns som det ända rätta när den har alu-chassie.

Grym blogg förresten!

Ted sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.