måndag 17 november 2008

KOOL cigarettautomat + fanfar för japanska cigg



Allt blir mycket finare och tjusigare i Japan. Så är det bara. Till och med cigaretterna och allt som omger dem lyckas bli begärligt. Här finns cigaretter med "no smell"-effekt (man stör alltså inte bordsgrannen med doftmoln), smala tjejcigg, svarta herrcigg, cigg som smakar hallon, cigg som smakar vanilj och cigg i alla mönster och färger man kan tänka sig. Paketen är så fina att jag ibland köper ett och aldrig ens öppnar det. Man får ofta tändare till som är söta PÅ RIKTIGT, gärna i någon gömd liten dosa.

Marknaden är väldigt uppdelad i herr och dam. På damsidan smala, vita, superlighta varianter. För herr, starkare och tjockare luringar i maskulina paket. Gemensamt för de flesta japaner är dock att ALLA röker menthol.

Jag vill INTE uppmuntra någon att röka, men om du ska göra det så se till att få tag på japanska cigaretter. Särskilt tjejciggen är ofta superlighta, sofistikerade små saker med pyttiga, skira rökmoln och så goda som nu cigg kan bli (är ju ganska äckliga till sin natur får man nog slå fast...). När jag åker utomlands eller till Sverige tar jag alltid med ett paket japanska cigaretter för att vara covered inför eventuella partykvällar (ja, för de får bara vara med när det är fest, mycket viktigt!). Att gå loss på en Marlboro Light eller Menthol är bara uteslutet - de är så starka att jag spyr. Och tjocka och korta som prinskorvar. Och brunt filter. URK. Nej, ska det blossas så ska det blossas in vogue.

Gick förbi ciggarettmaskinerna på bilden överst innan idag. De är från märket KOOL och står på Meiji Dori, halvvägs mellan Harajuku och Shibuya. Verkar vara en ny hipstercigg vid namn Kool Discovery som lanseras, riktad rakt in i Harajukus streetstylesnofsiga hjärta. Det står ju klart och tydligt att det är för GRABBAR (ja, Japan håller hårt på sina könsklichéer, inget nytt där), men jag tyckte ändå automaten var fin med allt det gröna och grafittiflirtiga.

KOOL lanserade för övrigt en riktigt fiffig mentolcigg förra året (bild nedan). I filtret finns en "powerball" som man trycker på och styr på så vis styrkan på mentolsmaken. Säga vad man vill om cigaretttillverkare (egentligen helt sinnes att det fortfarande är lagligt), men okreativa är de inte. I alla fall inte i Nippon.

Inga kommentarer: