tisdag 18 november 2008

Tokyoflickor och deras Barbie-ögon ♥



Det är något i BLICKEN på dem. Ögonen är liksom enorma, glittriga, nästan lite vattniga fast mer som på en mangaprinsessa än ett nyvaknat fyllo. Jag har sett dem så ofta, de här förhäxande ögon som sitter på flickarméerna nere i Shibuya. Allt på tjejerna är Barbie - löshåret, lösfransarna, de petita kropparna i rosa hotpants, de vansnnigt dekorerade lösnaglarna, sminket som aldrig tycks smeta eller flagna. Och så ögonen.

Hur gör de? undrade jag. Färgade linser, vit eyeliner, glittermakeup, ögonlockslyft, lösfransar - vad är trickset??

Nu vet jag. Linser som är större än irisen och har en yttre, svart ring som ger illusion av enorma bambiögon som svämmar över av glimmer och ljusreflexer är brudarnas hemliga vapen. Tycker faktiskt det kan vara riktigt sött, fast jag, min gamle västerlänning, skulle väl se ut snarare som en bindgalen rejvare som glömdes kvar efter 90-talets fullmoonparty än en förtrollande animeflicka.

Alla purikura-modeller, alltså tjejerna som på bilder visar hur man ska posa när man är på purikura-fotoklubb, har dem. Många vanliga modeller också, och tonårstjejer i allmänhet. Och så klart cosplaytjejer i alla genrer. Fast de har mer "crazy lenses" än "beauty lenses".
Vill testa! Fast då måste jag fixa recept eftersom jag måste ha bautastyrka, blind som jag är. Åh vilken lyx det skulle vara att se ordentligt och kunna leka runt med alla roliga linser!!!

Big Eyes-linser är också en enorm fluga i Korea rapporteras det. Därifrån kommer också tillverkaren GEO, som verkar vars marknadsledande i den här nischen.

Vem blir först i Sverige?? I dare you...

Inga kommentarer: