fredag 7 november 2008

Veckans favoriter (och värstingar) ♥



Dags för den haltande fredagstraditionen att sammnfatta veckan som gått! Det har ju varit en stor vecka - Obama, vår resa till Hongkong, Designers' Week i Tokyo, inspelning för SVT och en massa andra härligheter. Men ska försöka koka ner veckan till en konkret liten lista:

VECKANS RESTAURANG
HUTONG i Hongkong var verkligen speciell. På 29:e våningen med utsikt över hela HK Skyline äter man modern sydkinesisk mat som dumplings, fusk-hajfena med pomelo, sinnessjukt kryddiga färska vårrullar, räkor i chili och citrongräs och grillade grönsaker med olika sorters salt att dippa i. Supersnygg inredning och roliga drinkar som chilimartini. Trés romantique!

VECKANS DRINK

African Rumble som Beats drack på AQUA i HK. Den var tankad med ALLT gott man kan tänka sig - Bailey's, Tia Maria, chokladsås, grädde...

VECKANS FEST
Måste ju vara SWEET SWEDES SECO i Shibuya i onsdags, ordnat av japansk/svenska klubbarna Genkipop och Swedenavi - man är väl stolt svenssonbanan! Modevisningar från Whyred och Odd Molly, vin för 30 pix, fantastiskt folk och ett ursugigt japanskt popband på scen - det blir knappt bättre!

VECKANS VÄRSTA
Som alltid att ta sig ut med mögelbussen till Narita-flygplatsen hundra mil utanför Tokyo. Väl där finns inte en enda sabla vettig engelsk tidning att finna på INTERNATIONELLA TERMINALEN och på flyget är 90% av filmerna på nihongo och 100% av tidningar likaså. Svintrist resa garanterad varje gång man reser från Tokyo (fast ganska god mat på japanska ANA-flygen, fick teriyakilax, sobanudlar och vaniljudding). Men man ska inte klaga, man är ju på väg på SEMESTER!

VECKANS FYND
På en drugstore längst upp på Omotesando i Harajuku (nära Harajuku JR-stationen) säljer de ut märkesbeauty till skampriser. Helena Rubenstein-mascaror, YSL-concealers, Lancôme-crèmer och hundratals andra favoriter. Jag köpte en enorm pumpflaska med Elizabeth Arden Green Tea Body Lotion för nästan noll pengar. Älskar den - den gör huden så mjuk, den piggar upp med sin lukt och pumpflaska är fräscht och bra (hatar bodylotion på burk...).

VECKANS VÄRSTA
Kinesen på expresståget i Hongkong som TVÅ gånger la av en megarap i mitt öra. Hade också lite svårt för alla flådda ankor som hängde överallt i kvarteren runt vårt hotell.

VECKANS STOLTASTE STUND
Att veta att pappa sjöng inför 16 000 pers på invigningen av Malmö Arena igår - tillsammans med artister som Robyn, Björn Kjellman och Helen Sjöholm.

VECKANS O-STOLTASTE STUND
Att jag gick genom halva Tokyo med näsblod och röd mustasch utan att upptäcka det.

VECKANS LUNCHSTÄLLE
Förutom Mandarin Oriental i Hongkong där jag åt världens smaskigaste sashimisallad med nudlar och sesamsås, så får jag säga gamla hederliga Maisen i Harajuku. Var där med killarna från SVT Hype, och de serverar sjukt stora lunchbrickor för löjligt små pengar. Kända för sin tonkatsu, panerat och friterat fläskkött, men jag håller mig till nudelsopporna och sallad.

VECKANS PRESSY
Min kära vän Ebba i London skickade en goodiebag med tre påsar Djungelvrål, engelska chokladkakor, senaste numret av Grazia och två skivor med foton från när hon och Mattan var här.

VECKANS BUT WHY?
Varför finns inte Starbucks Coffee Frappuccino i lightversion i Tokyo? MÅSTE allt vara så jäkla fullfat här?!?! Det finns faktiskt invånare här också som INTE utrustats med japansk superförbränning...

VECKANS SORG
Mina gula sandaler som tappade spännet och därmed inte alls är lika flotta längre...

Happy fredag allihop!!

Inga kommentarer: