torsdag 12 februari 2009

5-minuters vardagsmink coming up! ♥




Ibland undrar ni hur jag sminkar mig, och det är ju väldigt smickrande!
Idag tänkte jag bjussa på en 5-minuters vardagsmakeup.

1. HUD
Till vardags ska det gå snabbt, så jag hoppar över primern. Med fingrarna lägger jag på MAC Studio Fix Fluid i NC25. Med stor borste sveper jag sen några tag med MAC Studio Perfect, ett lätt fuktgivande puder som inte är lika täckande som min andra favorit, MAC Studio Fix Powder Foundation. Är jag trött blir det concealer från Bourjois under ögat, men idag är jag piggelin!

2. ÖGON
Över hela ögonlocket lägger jag pärlvit, lätt skimrande puderskugga från FACE Stockholm i nyans "Pearl". Jag lägger på med fingertopparna, det brukar bli täckande och bra.
Under ögat svart kolpenna från YSL. Jag börjar rita en bit ut från ögonvrån för att ge illusion av ögon som sitter mindre tätt ihop. Lite vit ögonskugga får gärna trilla ner i ögonvrån för samma illusion.
Idag har jag en tunn linje granitgrå glittereyeliner på ögonlocket från japanska Coffret D'Or. Det blir inte lika mycket drama som en svart eyeliner, men ramar ändå in litegrann.
På fransarna tusen lager Vinyl Black Mascara från japanska KOSÉ.

3. ÖGONBRYN
Jag är naturligt blond och för lat för att färga brynen. Istället målar jag varje dag med brun penna från Rimmel. Mina ögonbryn plockade jag sönder i tonåren, så jag målar alltid lite utanför för att ge intryck av kraftigare, sexigare bryn. När jag målat drar jag en tops mycket lätt runt konturerna för att mjuka upp eventuella hårda streck.

4. MUN
Idag bara helt vanligt, osynligt läppbalsam från japanska Yuskin. Det är rena dundersalvan för vintertorra läppar. Du kan beställa din egen supersalva från min webbshop från och med idag om allt går enligt plan!

5. KINDER
Jag har alltid varit svagast för Bourjois blushers. En riktig alltime-favvis är rosenrosa Rose d'Or med små guldflagor som skimrar på kinden. Jag lägger på med rogueborste från MAC.

Jag ska lägga upp lite partysminkningar också - snart snart snart!!

Love love!

Inga kommentarer: