tisdag 12 maj 2009

Du, jag, pungfläkt och ostron=bebis



Tack igen för alla era söta kommentarer! Baby Beats höjer en luden ET-näve och hälsar! Ni är säkert många som undrar om bebis var planerad. Och ja, det var den. I allra högsta grad. Redan förra sommaren, när vi så smått på fyllan började fnissa om bebis, installerade Beats en pungfläkt under skrivbordet på jobbet för att skapa trivsam miljö. Han fick också äta en del ostron, Beats. Och jag blev Sunda Sune så fort p-pillerkartan slängdes ut. Sen sa det i princip bara pang. Vi hann knappt säga ”bebis” innan de blå strecken skrek åt oss. Det var en fredagsmorgon och nyheten levererades till den blivande fadern där han stod och trängdes i morgonruschen på Yamanote Line.

När vi började prata om bebbe var det mest på skoj. Man drömmer lite om framtiden och romantiserar kring hur vi två blir tre. Men det var ju alltid ett projekt som låg lite diffust längre fram. Först måste man ju DET och sen måste man ju DET – det ska göras karriär och säkras fast anställning och innehas ett rejält boende och tjänas maffiga stålars och allt vad det är. Och dessutom HAR vi ju det så trevligt på varje veckans tisdagsromantik när vi dricker VIN. Vin var centralt i min argumentering med mig själv. Eller snarare livsstilen kring vinet. Vem är jag när jag inte längre kan sitta och tjata på en sunkig bar till klockan fyra på morgonen eller skåla i skumpa på någon shady transvestitklubb?! Kan man DÖ av för många tv-kvällar??

Sen en dag kände vi nog bara att ”äh vad fan. Vi kör!”. Det kommer aldrig att vara "perfekt" tajming. Alltid kommer någon pusselbit i livet hänga på sniskan. Och det kommer alltid att finnas anledningar att vilja socialisera och ta sig en drink. Man kan liksom inte låta det bestämma. Och angående karriären – detta ÄR ju min karriär. Just nu. Inte kan jag vänta med bebbe tills jag är 45 och förlagsboss på Condé Nast i New York (he!). Det dummaste man kan göra är nog att skjuta upp sitt privatliv för jobbets skull. Karriär kan man göra sen. Eller under tiden. Och jag vill vara en ung mamma! Fräsig och alert!

Så. En morgon vaknade vi och jag bara tittade på Beats och sa att idag slutar jag med p-piller. Sen får vi se var det landar. Det kan ju ta jättelång tid. Fast det gjorde det som sagt inte. Jag typ TITTADE på den välfläktade, hälsosamma pungen och sen var det klart.
Pungfläkt och ostron. Det är the shit .

Inga kommentarer: