torsdag 14 maj 2009

TOKYOFLICKANS MÅSTEN



Jag hänger mest runt Shibuya och Harajuku. Alla flickor runt omkring mig är ultraminipetita med enorma, lockade hårmanar. Deras ögon är bambistora tack vare kawaii-linser med svart rand runt irisen, noggrant lagd makeup och tjocka lösfransar. Klackarna är antingen skyhöga, eller så hasar de runt i slitna uggs eller boots trots sommarvärmen. Det är en armé av dockor, och jag vill ta hem dom och parkera på en hylla!

Några måsten i en Shibuya-gyarus garderob just nu är (uppifrån från höger):

Puffkjolen med resårmidja. Helst blommig. Ofta är kjolen hoppsydd med en t-shirt till en one-piece. Den på bilden är från Clear.

Minitygväska med gulligt tryck. Fortfarande är CHER-väskan poppis, liksom kitschiga tryck som I LOVE RICH. Den på bilden är en försäljningssuccé och kommer från Curly Collection.

Urtvättad t-shirt med gullig slogan. Den på bilden kommer från Snidel och basunerar ut "The love makes peace".

Hatten. Still going strong! Men glöm att den är till för att dölja en dålig hårdag - håret som böljar ut är lika perfekt som vanligt.

Popples Bears. De runda björnarna är ÖVERALLT. På väskor, mobilsmycken, t-shirts, pyjamasar... Väskan på bilden är från Jolly Boutique.

Trompe d'oeil - plagg som fejkar 3D. En påmålad väst på t-shirten är vanligast.

Långärmade t-shirt med helfärgad ärm. Gärna någon cheesy slogan som "DO YOU LOVE ME?" på bilden.

Höga mysmidjan. Det här gillar jag med min svällande midja! Höga, bastanta resårmidjor på denimkjolar är överallt. Den på bilden är från Snidel.

Och slutligen, allt, ALLT, som är brandat med KITSON. Sedan LA-favvisen öppnade i Shinjuku LUMINE i våras har tjejerna vallfärdat.

PSSST... Allt på bilderna kan du shoppa på japanska GIRLSWALKER, men hemsidan är på japanska och du måste uppge japanska adress...

Inga kommentarer: