fredag 8 maj 2009

Triss i popkultur till helgen


Hello arty!
Nu jävlar är det fest för oss popjunkies! Lagom till helgen tänkte jag tipsa om tre utställningar att kolla in.

HARAJUKU DOLLS EXHIBITION på LAFORET Museum, Harajuku
Bara tre dagar kvar, så skynda skynda om du är ett dockfan som ser i kors av Blythe, Super Dollfie och de andra. Här kan du spana in Japans coolaste dockor, dressade till tänderna i exklusiva, superstylish designerplagg. Eftersom vi trots allt befinner oss i subkulturernas Harajuku är gothflickorna i klar representation.

OSAMU TEZUKA på Edo-Tokyo Museum
Mest känd är Osamu Tezuka som mangaklassikern Astro Boys skapare, men han ligger också bakom favoriter som Princess Knight och Kimba The White Lion.
I år skulle manga/animefarfar fyllt 80 år, och hyllas genom en utställning av hans samlade verk. Fansen kan kolla in originalskisser, Tezukas skrivbord och hans doktorsdiplom (!). Roligast för inbitna fans.
Håller på ända fram till 21 juni.

VENOM PALETTE "Lost in Illustration" på Design Festa Harajuku
Jamenvisst är det en svennebananare som kommer till stan! Daniel, aka Venom Palette, är norrlänningen (tror jag??) som alla vi tokyoskandinaver just nu puttrar över stolthet att ha i stan. Hans småknasiga illustrationer är knockout! Kolla här.
Daniel har dessuom varit femte bäst i världen på att dansa Boogie Woogie. Bara det!
Dessutom är Design Festa Tokyos kanske mest unika galleri. Ett rosa nersprayat ruckel draperat i typ en byggställning med en massa smårum där udda typer donar med sin konst.
Kom och kolla, OK?

Inga kommentarer: