tisdag 19 februari 2008

Champagne och choklad - kombon från himlen


Hetaste krogtrenden i Tokyo just nu är barer som serverar perfekt matchad champagne och choklad. Det är ett perfekt koncept för oss damer ju! Det godaste i världen som dessutom gör ganska gott (fin mörk choklad med sina antioxidanter och kalorifattig modelläsk).
Senaste numret av Numéro Tokyo har en 14-sidig "We love chocolate"-feature över vilka sorter som passar ihop samt flera uppslag modestylade plocksidor av praliner.

Bland några av matchningarna Numéro tipsar om finns:
Champagne Brut Perrier Jouet 1999 + Palet D'Or-choklad med guldflagor
Champagne Bollinger R.D 1995 + schweiziska Teuscher-praliner
Le Grande Dame Rosé 1998 + chokladcigarrer från Mandarin Oriental

Det ligger en champagne+chocolatebar i gallerian Jingumae B6 på Meiji Dori, måste testa omgående!

Riktigt lyxig choklad är big biz här, och i varenda kvarter ligger en chokladeria med praliner uppradade som konstverk. Vissa butiker är typ stora som balsalar och så ligger en tio praliner på små pidestaler här och var. Bara på Omotesando ligger ett gäng, bland annat Peltier och Jean-Paul Helvin, och i Tokyo Midtown har Noka butik med deras finaste vintage- och grand cru-bitar. Man behöver aldrig få kakaoabstinens i Tokyo, det kan jag lova.
Och fashionistorna - de går direkt på chokladerna från Gucci, Armani och Bulgari...


Vill man ha riktigt creddig och hipp choklad är det 100% Chocolate Café i Marunouchi som leder ligan, designat av Wonderwall, graphics från Groovevisions och numrerad choklad.

Inga kommentarer: