måndag 11 februari 2008

Älskade conbini


En av de bästa sakerna med att bo i Tokyo är att man kan få tag på vad som helst, när som helst. I varje kvarter ligger minst en och ofta fler convenience-stores, aka Conbini. De heter saker som Sunkus, Lawson, AmPm, Family Mart och såklart 7-Eleven. Inte nog med att man kan få en bentobox tre på natten, köpa vin till spontanefterfesten och aldrig behöver riskera stå utan ägg eller mjölk i kylen, man kan också hitta en massa andra grejer som smidigt tar en genom vardagen. Man kan betala sina räkningar, ta ut cash, kopiera grejer, framkalla foton, reservera biljetter till konsereter och sportvents etc.

Framför finns ett massivt utbud till alla dem som inte hinner hem om mellan kontoret och utekvällen, den så kallade ständigt jagade urbaniten. Slipsar, strumpbyxor som håller in magen, rena, vita skjortor, underkläder, makeup, deoservetter, hårborstar - you name it.

Jag är extra impad av alla lifesavers för oss damer som behöver en quickfix innan partykvällen eller dejten. Miniförpackningar med nagellacksremover, sminkborttaggning, mattande puderpapper, tvättlappar för armhållan, redan nämnda deoservetter, servetter som tar bort pormaskar på näsan och tusen grejer till hänger prydligt på rad bredvid sminkgrejerna. Så himla smart!

Länge leve Lawson (som för övrigt har en underkedja som heter Natural Lawson och som bara säljer ekologiska grejer - mat som skönhetsviktigheter)!

4 kommentarer:

Vomitscream sa...

Onekligen väldigt praktiskt... älskar att de värmer maten i butiken och att man kan ta ut pengar så klart! :)

Maria sa...

Jag vet - det är det bästa!! Lawson 4-ever :)

Anonym sa...

Din blogg är helt underbart klockren! Om jag var en Bonnier skulle det bli en bok, bums! Har rekommenderat bloggen till alla jag känner!

Maria sa...

Åh tack vad söt du är Emma!!!! Massa love from tokyo till dig :)