tisdag 19 februari 2008

Yakuza Glam - Onitsuka Tiger + Swarovski = sant


Maffiakillar lyckas alltid bli stilikoner för hela generationer pojkar, och det är inte så konstigt egentligen. De ångar pengar och testosteron, makt och arrogans.

Japanska maffian, Yakuza, är kända för sina konstfulla tatueringar, och tattisar är så förknippade med dessa män att ingen som sportar ens minsta tatuering är välkommen på offentliga badhus eller onsen (heta källor som finns överallt). Man blir utslängd på studs om ens tatuering syns - även om man är en omaffiotisk brutta som jag med ett gammalt tonårsmistake i svanken (ååååh gud vad jag hatar hatar hatar den!!!).

Anyhows. maffiakillar tycker ju också om att smycka sig med guld och diamanter, dyra läderjackor och snassiga italienska kostymer (fast idag ser japanska maffiosos mer ut som greker på plajjan i mjukisbrallor för att inte bli igenkända lika lätt, deras avhuggna fingrar till trots).

Så - när jag såg herrjackan från Onitsuka Tigers nya, lyxiga kollektion i samarbete med Swarovski tänkte jag direkt på Yakuza-chicness. Mot den svarta basen gnistrar inte mindre än 2300 stenar i form av en tiger. Den kostar över 100 000 yen, typ sextusen, så nog krävs det lite svarta utpressningspengar på banken också för att kunna shoppa! Jag tycker den är supercool! Finns bara i Japan än så länge, men lär cirkulera på E-Bay.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Extremt het jacka! Tatueringarna du snackar om kallaz "Irezumi" och den här typ av jackan är väl en väldigt fin "Skajan" (スカジャン) jacka, vilket är näst in till omöjligt att få tag på i Sverige (vilket är synd).

Maria sa...

De är skitsnygga de där tatueringarna! De görs väl på något särskilt vis, för hand och väldigt hardcore? Jackan är gryyyym!! Vill ha en sån i tjejmodell!