onsdag 20 februari 2008

Guide till Japans syndiga nöjen


Det kanske allra mest fascinerande med den japanska vuxenindustrin är att uppläggen är så seriösa. Det är inte bara att smälla upp en bordell på en seedy bakgata, utan det ska finnas teman, kodnamn och kataloger som presenterar damerna (eller herrarna).

Här är en liten guide till några olika etablissemang.

No-pan Kissa - Finns inte längre, men var under bubbelekonomins år populära hangouts för businessmän och politiker efter en lång dags slit på kontoret. Betyder bokstavligen "inga-trosor café". Lokalen såg ut som ett vanligt café, men med den extra twisten att golvet var av spegelglas och servitriserna saknade underkläder. Idag finns liknande inrättningar, som spegelrum på så kallade Girls Bars (barer med bara kvinnliga, flirtiga bartenders) och restauranger som no-pan yakitori ("Får det vara en full-bush till kycklinglevern, sir?") .

Health Club aka Fashion Health - För att komma runt prostutitionslagar som förbjuder sex mot pengar har en lång rad klubbar inrättats som erbjuder allt förutom "riktigt" sex. Mun- och handservicar flödar alltså fritt. Man undrar hur många förvirrade utlänningar som klivit in när de sett skylten Health Club och hamnat i total chock... Fast å andra sidan, de flesta klubbarna tillåter bara japanska gäster, och de ser knappast ut som traditionella hälsoklubbar med sina blinkande lampor vid entrén. Finns i mängder i Shibuya och Shinjuku.

Soapland - Hit kommer man och får ett bad med extra knorr. Ofta ligger flera Soaplands i ett komplex - i Tokyo hittar man dem främst i Shinjukus Kabukichokvarter. De lyxigaste ställena kan göra dig runt 6 000 kronor fattigare för ett "bad". En typisk session kan vara: Efter att ha näckat placeras mannen i en U-formad stol som tillåter det som ska tvättas att dingla fritt. Sedan varmt helkroppsbad följt av en liggstund på den uppblåsbara madrassen. Värdinnan smörjer in hela sig i glidmedel och glider sedan upp och ner längs klienten och stryker hans kropp med sitt könshår (!!!). Detta kallas "awa odori", bubbeldans, och anses vara en hög form av erotica. Sedan kan den som vill gå hela vägen.



Pink Salon aka Pinsaro - Nej nej, detta är inget gulligt namn på en nagelsalong. Kliv in och möts av en stor sal med små bås där orala tjänster utförs på löpande band.

Image Club aka Imakura - Temarum. Finns för alla smaker. Klassrum, läkarmottagning, de berömda tågkupéerna där man kan tafsa på skolflickor, kontor... Precis som Fashion Health-klubbarna tillåts det mesta förutom en traditionell herdestund.



Telekura - Telefonklubbar. På 90-talet betalade man en avgift och fick sedan kliva in i en telefonautomat. Där blev man uppringd av tjejer som ville gå på "dejt", dvs en dejt med endast ett mål i sikte. Idag går man med i en klubb, betalar sina pengar och får en rad nummer till tjejer som man kan stämma träff med. Internetbaserat.

Enjo koosai aka Compensation Dating - Att dejta för pengar. Stort problem på 90-talet när skolflickor kompensationsdejtade äldre män för att ha råd med märkeskläder. Det behöver inte leda till sex - en dejt kan vara en grupp tjejer som går med en grupp gubbar på karaokebar - och gränserna är luddiga. Fenomenet blev världskänt 1998 genom Hideaki Annos film "Love & Pop". Det var i denna kulturen som de kända försäljningarna av skolflickornas använda trosor tog fart.



Delivery Health - Nej, det är inte dagliga detoxmenyer som blir levererade, utan damer som möter upp på hotell eller i hemmet istället för på bordell. Vi har lappar från såna här i brevlådan så gott som varje dag.



Shabu shabu special - Shabu shabu är helt enkelt en gryta som man fräser sin egen selection av grönsaker, kött och tofu i, och det senaste decenniet har sett en boom i försök att krydda måltiden ytterligare. 90-talets finanshöjdare roade sig med no-pan shabu shabu, alltså spegelgolv och underbyxlösa servitriser, och många viktiga affärer gjordes "with a view".
Idag finns stripp-shabu shabu. En populär rapporteras vara OL Shabu Shabu Shomuni, där tjejer klädda som office ladies lättar på kjolen. Betala ca 5000 yen för 60 minuters fritt käk och dricka, och under måltiden lägger du in önskemål om vilket plagg servitrisen ska fimpa. Det går även att hyra speglar och kikare för den som vill tillbaka till 90-talets no-pans. Mycket poppis bland salarymen, och vissa argumenterar att den här typen av ställen leder till att sexuella trakasserier på jobbet av riktiga office ladies minskar.

Äta från docka - Alla minns väl hur Filip & Fredrik käkade sushi serverad på kropp, så kallad nyotaimori. Nästan ännu mer weird är en variant där man stoppar en sexdocka full med mat, och sedan går måltiden ut på att karva sig in i kroppen och hämta ut maten.




Detta är ett mycket mycket märkligt ställe att vara på...

7 kommentarer:

Linda sa...

Alltid lika spännande informativa Maria! För magstarkt att göra rep om till svenska tidningar? ;)
(Fast om rätt ska vara rätt så var det var från Filips kropp som Fredrik och resten av gänget bakom kameran åt sushi, inte någon brud :)

Suss sa...

Din blogg är det häftigaste som finns på nätet! Jag är asfascinerad av allt som har med Japan att göra och det du skriver om är inte precis sånt som turistguiderna berättar om. Vilket megaunderligt folk.

Förstår du dig på dem?

Anonym sa...

Ha, Club Poo-Poo! Undrar vad man får för "extras" där...

Anonym sa...

Jag håller med Suss. Jag älskar Japan, fast jag aldrig varit där (än). Och din blogg lyckas hela tiden bjuda på nåt nytt och mer galet. Ramlade in här när du skrev om "olika hållningar" och ostkroksvakten (längesen). Blev helt frälst och är nu beroende av bloggen!

Maria sa...

Haha, vad kul att ni gillar, blir alldeles knäsvag av glädje här borta! Och är ju helt fantastiskt att introduktionen blev "ostkroken" - Sony Ericsson extremt o-macho vakt...
Och njaa, förstår jag mig på dem.. Nej, det gör jag nog inte. Jag diggar dem oftast som tusan, men kulturen är så fundamentalt annorlunda från vår och det sägs att man måste vara uppväxt och leva ett helt liv för att verkligen förstå...
Spara pengar och åk hit - det är roligaste stället på jorden, lovar!!

Kramar!

Anonym sa...

Galet sjuka fetischer det har. Ska inte säga att folk här i sverige inte har dem, men de döljer dem iaf! "Schoolgirls by day.... Call girls by night" klockren!

Maria sa...

Ja men det är just det som är så coolt med Japan - fetischer finns ju i vartenda hörn av världen men här vädras de ganska öppet och ställena är så grymt seriösa. Inga lyckta dörrar här inte!
Men så är det ju också en kultur där sex inte är minsta tabu, och inte heller exklusivt hör samman med kärlek som i våra gamla kristna länder. Att vara prostituerad är inte heller lowlife som i vår kultur, man är helt enkelt en "glädjeflicka".
Sen blir man ju lite illa berörd av fetischen för barn/unga teens, är lite peddigt...
Tack för alla era kommentarer - är så kul!!!