måndag 19 januari 2009

Pizza och absinthe på lördagskvällen


I lördags var det romantik på tumanhand med mannen. Först middag på VINOTECA i Tokyo Midtown, Francis Ford Coppola's vinbar. Man kliver in genom en glastunnel med hundratals inkapslade flaskor, och väl inne sitter man vid en lång, slingrande disk med utsikt över Tokyos skyline och parken nedanför. Maten är enkel italiensk - stenungsbakade pizzor, pastarätter och olika sorters grillad fisk eller kött. Vi festade på trerätters och min nya, sunda diet är sååååå bortglömd. Carpaccio på någon vitfisk med olika örter och olivolja, pizza Marinara och grillad fisk med svamppuré till mig, och till mannen hemgjord salsicciakorv, pizza och grillad kalv med potatismos.

Sen tubade vi bort till den lilla baren Tram i Ebisu, en av Tokyos absolut mest filmiska små natthak. Trångt, småskruffigt, fullt av indie-memorabilia på väggarna, fler flaskor på baren än man kan räkna, trivsamt rökigt och intellektuellt klientel som frotterar sig i de små soffgrupperna. Vi drack absinthe och filosoferade över vårt lilla liv tillsammans (bild överst!). Fast mycket absinth blev det inte - megaparanoida Maria blev ju såklart rädd att bli Strindberg-galen av "the green fairy" trots att Beats försäkrade mig om att det nog var rumsren absinth här i försiktighetsåtgärdernas Japan.

Här är en bild på Vinoteca, och som bonusinfo bör nämnas att detta är en av ganska få restauranger som är helt rökfria samt har engelsk meny. Och vinmenyn är givetvis outstanding.... Väldigt mysigt dateställe, checka!

Inga kommentarer: