torsdag 2 oktober 2008

Fula fiskar och japanska tryfflar till kvällsmat



Vilken mysig afton det blev! Jag och Beats missade den traditionella tisdagsromantiken denna veckan, så istället tog karln ut mig på lokal ikväll.

Vi gick till den fantastiska sushirestaurangen Izumi längre ner på vår gata (bilden) och åt en miljon rätter - misoglaserad torsk, aborrerom, olika sorters nigiri-sushi, grillad sötvattenål med söt sås, gurksallad med sesamfrön, pickles, minibläckfirrar och gud vet allt. Vi satt som vi brukar vi countern tillsammans med alla andra stammisar som har sin egen flaska sake på hyllan bakom kocken. Det är så trevligt att småprata lite med kockarna och låta dem servera lite vad de tycker passar.

Bredvid oss satt ett äldre japanskt par som driver en tryffelbusiness utanför Tokyo, och de bjöd oss på japanska tryfflar med azuki-bönfyllning och macha-puder på utsidan. De var så söta, det lilla paret. Vi är losers på japanska och de var losers på engelska så det blev typ att vi satt i en kvart och bugade för varandra, studerade och mmmmmmm:ade varandras visitkort och berömde chokladen med de typ tre ord vi kan (oiiiishiii! Dai suki desu! Mmmm.... Iiiiii yooo...).

Sedan knallade vi uppför backen till vår nitiskt städade lägenhet och pluggade japanska partiklar.

Mycket mysig torsdagsromantik!

Nu ska vi sova, så tror den utlovade nyheten får breakas i morgon... Och NEJ, innan någon kommenterar att du har allt sett lite rund ut om magen, hör vi tassandet av små fötter? - det är INTE utökning i familjen!!! Vi ska flytta lilla bloggisen förstår ni! Länkar så fort nya sidan är uppe.

Nightynight från Tokyo med kärlek!

Inga kommentarer: