torsdag 30 oktober 2008

Nu drar DESIGNTIDE TOKYO igång ♥



Hör upp designgeeks och formfreaks! I morgon drar fjärde upplagan av designmässan DESIGNTIDE igång här i Tokyo. Huvudlokalen är på Tokyo Midtown, men det blir också en del smått och gott på andra håll runt om i stan. Läs allt om alla utställningar, events och partyn HÄR.
Årets tema lyder: "This edition of DESIGNTIDE TOKYO will be an opportunity to reconsider design as a concept and way of thinking that anyone can share and participate in".
På TIDE MARKET kan man shoppa grejer från de olika utställarna, och hitta riktigt unika prylar, plagg och annat.

Jag kommer mest spana in modegrejerna, och särskilt dessa:
* PING PONG PROJECT Milk Café i Shibuya
* Svenska designerduon MORI & MIMOSA som deltar i utställningen DELUXEEGG Gallery, där japanska och internationella konstnärer och designers utforskar en ny form av lyx och allt är gjort i bubbelplast.
* Schweiziska möbel- och ljusdesignduon YUNIIC, som också är med i DeLuxe på EGG.
* Elegance for future på RESTIR MIDTOWN - "ugliness and beaury" i modeskapelser av Koichiro Kimura.
* RAZY WORKS (Reijin Fukao) på Tokyo Midtown. De har gjort en självgående vinylspelare, MINI CLUBMAN, där en liten MINI-bil kör runt runt runt på plattan och driver på. Så söt, vill ta hem!
* AKIHIRO KUMAGAYA - 24-årig tokyobaserad kille som blivit väldigt uppmärksammad för sin design av både produkter och visuella identiteter. Ställer ut på Midtown.

Ikväll är det invigningsfest och mingel för pressen på Tokyo Midtown. Ska dit och spana lite, sen blir det beautyintervju med söta Arica på hudvårdsmärket UMOSEN (som la GULDMASK på mig i våras, remamba?).

Nu hemma och tvättar så att jag och gubben är fräscha när vi åker till HONKONG i övermorgon! Har bokat bord på restaurang Hutong som ska vara fantastisk med utsikt att dö för. Har någon varit där och kan rekommendera något (inte kött eller kyckling bara)?

Inga kommentarer: