onsdag 8 oktober 2008

Trend i Tokyo - DECO-DEN!


(Foto: pingmag.jp)


Deco-Den är en förkortning av Decorated Denwa, alltså dekorerad mobil. Japanerna har länge vurmat för hängen och smycken och gulliga figurer som får dingla från luren, och nu får man säga att läget är HARDCORE! Nu ska HELA luren täckas i fantasifullt och gärna exklusivt pynt.

Över hela Japan finns butiker som säljer all dekoration en mobil kan tänkas behöva, och populära tidningen Deco-Style skriver om senaste trenderna och tipsar i Panduro Hobby-stil om hur du fiffar på egen hand.

Vill du piffa upp luren bör du fylla verktygslådan med följande:

* Printad plastfilm som klistras direkt på skalet. Det finns motiv för precis alla smaker - seriefigurer, kawaii, glamour, humor, djur, idoler...
* Paljetter. Tjejerna är som TOKIGA i att skapa mönster av paljetter.
* 3D-deco. Precis som namnet antyder tredimensionellt pynt som fjärilar, blommor och andra figurer. Just nu är det poppis med bakelser och sötsaker. Mobilen ska se ut som en mumsig tårta!

I Tokyo kan man gå kurs arrangerad av butikskedjan Glam Baby i hur man dekorerar mobilen, och elever rapporteras ha flygit in från både Korea och Taiwan.

I vanlig ordning kommer det tjusigaste pyntet inte gratis, och de mest avancerade dekoratörerna är ofta gifta hemmafruar med fri access till makens bankkont och mängder av fritid.

Vad tror ni - har Deco-Den någon framtid i Sverige???

Är du sugen på lite seriös Deco-den, kika in på webshoppen HÄR!




Tidningen Deco-Style

Inga kommentarer: