lördag 25 oktober 2008

Mika Ninagawa forever ♥



Flitiga FROM TOKYO WITH LOVE-läsare vet att jag är besatt av japanska fotografen och art directorn MIKA NINAGAWA. BESATT! Inte minst av det senaste Shu Uemura-samarbetet, mmmm...

Har precis varit på livesnack och lyssnat på bland annat Mika på bokaffären Tsutaya i Roppongi. Det var Mika, popkulturprofilen och tokyobloggaren Jean Snow och Ian Luna (bakom makalösa boken Tokyo Life: Art and Design) som pratade japansk kreativitet och kultur. Orkar inte återge vad de sa, är bakis och IQ fiskmås, men intressant var det. Bland annat pratade Mika Ninagawa om att hon tillhör den första generationen japanska konstnärer som släppte komplexet jämtemot det västerländska uttrycket. Ja, inte fanken ska japanerna beöva ha komplex och jämföra sig med väst - de är ju världsbäst på form, design, popkultur och kreativt knas.

Blev väldigt starstruck. Mika var dessutom så söt i rosa, Pucci-inspirerad klänning.

Sedan gick jag och Beats och käkade sushi och färska vårrullar på GENJI, och nu är han på Omotesando Hills och spanar vinterjacka. Jag då? Jag ligger på soffan, käkar hallonskallar och ska dra igång senaste avsnittet av Gossip Girl... Bliss.

If you ever see this, Ninagawa-san, I am a HUGE fan. Maybe biggest fan in Sweden.Thanks for being so wonderful and crazingly inspiring!!! Maybe I can interview you someday??
Love, Maria

Inga kommentarer: