tisdag 21 oktober 2008

Koll på japanska skönhetsmärken #1 - RMK ♥




RMK är ofta den första butik jag rekommenderar folk att gå till om de vill shoppa skönhet i Tokyo. Här är varför!

BAKGRUND
RMK grundades 1997 av japanska makeupartisten Rumiko, som startade sin karriär i New York under åttiotalet. Redan som nykomling landade Rumiko av en slump omslaget för amerikanska Vogue, och sedan dess har hon medverkat i Vogue och en lång rad andra modemagasin över hela världen.
1994 fick hon en egen spalt om makeup i japanska modemagasinet SPUR, och blev snabbt en profil. De senaste elva åren har hon gett ut ett gäng skönhetsböcker, sminkat världsartister och gjort prestigetunga musikvideos och reklamkampanjer.

STILPROFIL
Rumikos många år i såväl New York som Tokyo har präglat RMK's filosofi - NY står för trend, utsvävningar och nytänk, Tokyo för dyrkandet av den perfekta porslinshuden och en kvinnas strävan efter en ung och naturlig look. Budskapet är enkelt - att få tjejer att “feel happier, sexier, fresher and more comfortable”.

TYPISK KUND
Trendtjejen som gärna splashar cash på produkter som är lyxiga men fortfarande känns unga. Många fans inom den japanska och internationella modeeliten.

KÄNDA FANS
Rumiko har fixat flera a-listade skönheter som Uma Thurman, Drew Barrymore och Milla Jovovich. Hon har jobbat med de flesta stora modefotografer från Steven Meisel och Avedon till Mario Testino och Irving Penn.

IKONPRODUKTER
RMK är kända för sina foundations och särskilt fuktbomben Creamy Foundation. Hudvårdserien är kultförklarad, och många porslinsdockor svär vid rengöringsoljan Cleansing Oil N (i Japan rengör man oftast med olja, inte så ofta med gel eller mjölk). Clear Jelly Sheet Mask piggar upp det mest sönderfestade ansikte med hjälp av, ironiskt nog, risvin.
Världens bästa makeupborstar kommer från Japan, det gamla Kabuki- och Geisha-landet, och RMK's borstar är inget undantag.

PRISKLASS
Överkomlig lyx i samma klass som Lancôme eller Biotherm.

KÖPA VAR?
I Japan finns runt 90 RMK-butiker, och alla asiatiska metropoler från Singapore till Hong-Kong har outlets. I London hittar du RMK på Selfridge's. Trots grundarens många år i New York finns märket inte ännu i USA.

MARIA SÄGER:
Älskar! Jag är en slav för riktigt bra hudvårdsprodukter och RMK står högt i kurs. Att använda olja istället för gel är perfekt för oss med torr hy, och precis som en bra rengöringsolja ska så lämnar inte RMK's kvar någon flottig känsla. I Japan kostar en flaska drygt 3,000 yen - 200 kronor. Jag har också en lång rad läppstift, rogue och nagellack som tillhör favoriterna i beautyboxen.
Här länk till en TOKYOGUIDE jag skrev för MODETTE förra året där RMK finns med!

RMKs HEMSIDA

Inga kommentarer: