måndag 26 maj 2008

Pensionärshelg

Detta har varit den mest seniora, minst skandalösa, helgen någonsin. Fast hemskt mysig - verkar som att hela stan lallar runt i en dvala just nu och känner sig loja och sömniga. Kanske är det värmen?

I fredags åkte jag och Beats hem till Mia och Måns (och baby Milton!) och grillade och sippade lychéemartinis och rosé på den berömda takterassen. Biff till herrarna och grönsaker till damerna! Beats blev nog lika impad som jag första gången jag var där, för idag har han mejlat mäklaren och kollat möjligheterna för flytt till mer rymlig lägenhet. Vår lägenhet hade kunnat få plats på Mia och Måns gästtoalett. Typ...

Lördagen började med lyxbrunch - pannkakor (amerikanska till Beats, tunna, fettfria till mig) med olika sorters sylt, jordnötssmör (Beats) och olika färska frukter - framför veckans Gossip Girl, Niklas Mat och Office.


På eftermiddagen liten shoppingrunda på Omotesando innan ösregnet tvingade in oss i en taxi. På väg genom Shibuya hamnade vi mitt i ett rally mot OS i Kina, och låt mig säga att de japanska gubbarna skämtade INTE. Det var samma militärhätska stämning som när det bjuds på högerextrem, antiutlänningspropaganda - arméfordon, megafoner och förbannad skrikretorik. Typ hela världen är sur för det här med OS i Beijing, men tuffast verkar det vara för japanerna att smälta, gammalt groll och pajkastning ni vet...


Kvällen bjöd på film (27 Dresses - min man höll å att DÖ tror jag!) och glass i stora lass innan tidig sänggång.

Igår tog vi långpromenad på tre timmar och min stukade fot har crashat totalt. Har så ont idag att jag vill köpa rullstol. På kvällen Goodfellas och snacks.

Vi borde ha pensionärshelg oftare - är ju super att inte ha ett moln av ångest över sig på måndagen!

Här är för övrigt jag på vår balkong, mitt i den härliga Tokyosommaren! Nedanför breder Sakuragaoka ut sig - vårt lilla område som stoppats in mellan Shibuya och Daikanyama.

Inga kommentarer: