onsdag 7 maj 2008

Ungdomar - bli aldrig journalister i Japan!!!


Stanna i Europa där folk på de stora företagens pressrum kan engelska, där det finns högupplösta pressbilder och tydliga hemsidor, där folks kontaktuppgifter finns på nätet, och där det inte tar tre veckor att boka upp en intervju. Och just det - ni slipper jaga och betala halva arvodet till tolkar också, samt proceduren att gärna FAXA över frågor på förhand, och på så sätt utesluta alla spontana diskussioner.

Det är ofta så SATANS INVECKLAT här att jag bara vill bryta benen på någon!!! HUR kunde detta omständliga folk bygga världens näst största ekonomi?

Mitt jobb har sedan flytten till Japan gått ut mer på pre-production och roddande än skriv, och det är så mycket FORMALIA, ADMIN och BESTÄMMELSER att jag blir matt. Vill ju bara snacka lite med goa människor och sedan skriva om det, ska det vara så svårt?

(Så klart är det inte alltid så, men tillräckligt ofta för att jag ska bli vansinnig... Oerhört segt, och är det något jag inte har så är det TÅLAMOD!!!)

Nu - off till Starbuck's för dagens första koffeinkick. Den behövs - Beats har gubbsnarkat hela natten IGEN.

Sedan möte med stort modeföretag om när jag kan få NÄSTA möte... För varför bestämma det på en gång över mejl/tele?

1 kommentar:

Anonym sa...

låter inte som någon vidare dag men hey ville bara säga att jag älskar att läsa din blogg då jag själv är ett stort fan av tokyo. :)