onsdag 25 juni 2008

Ecoväskdagar på La Foret


Alla som läser min blogg vet nog att jag äääääälskar att strosa runt i Harajukus mest kända fashion only-varuhus, La Foret. Och nu finns det extra anledning att titta förbi. Fram till söndag är det nämligen Eco Bag-kampanj, och varje butik säljer limited edition-väskor. Förra året körde de samma sak, och då fick jag en neonrosa Eco Bag på köpet när jag handlade i en av källarbutikerna, så finns säkert gratis goodies för den snåle i år igen.

Här är några extra fina!



"Bra Jobbat!" från Heather.
Japanerna ÄLSKAR att sätta svenkklingande slogans på allt de kommer åt. Nästan varje dag ser jag något, det är knappt så jag reagerar längre. Bäst verkar de gilla slogans som innehåller Å, Ä, Ö. Kanske är det Japans motsvarighet till svennebananernas fetisch för kanji-tatueringar??



"I Love Too Much" från Too Much
Passar bra in på mig, min lilla kärlekskrankis!



"Hanpanda" i butik på våning 3,5 (kan inte skriva namnet, är på kanji)
Jag avgudar videokonstnärinnan Nagi Noda, och hennes Hanpanda (lifesized nalle som representerar hennes exmakes dubbla personligheter - gullig men ond).
Förra veckan "dog" Hanpanda och begravdes med gravöl på klubben Le Baron, men man kan hedra minnet med en fin väska!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att trenden med svenska på diverse väskor kan spåras till ungefär 1989, då undertecknad tågade runt i Japan med en blå-vit väska med "Rönninge Byggmarknad" på sidan.

Såååå otroligt fult och otrendigt, men tacka Kjell Fornander för det - han hävdade nämligen att en väska med de specifika måtten gick in i japanska förvaringsskåp, och därför var att föredra framför ryggsäck. Råd är till för att följas, och den väskan dök upp lagom till avfärden från Sverige.

Om jag någonsin låste in väskan i ett förvaringsskåp? Ovidkommande...

Maria sa...

Haha, vad roligt, Rönning byggmarknad.... Men var kommer denna fascination ifrån? Man ser det som sagt HELA TIDEN. Oftast är det urgoofiga slogans och gärna helt fel. Men Bra jobbat! var faktiskt ovanligt söt och rättstavat dessutom!
Vad gjorde du här -89? Måste varit galet under bubblan!
/Maria

Anonym sa...

Ja, "Bra jobbat!" är ju osannolikt rätt, och därmed nästan... tråkigt. Det är inte riktigt japanskt längre! Men jag är väl miljöskadad...

1989, snart 20 år sedan nu.
Om du syftar på IT-bubblan så var den nog 10 år senare :o)

Jag tränade Iaido i Kawagoe, Saitama, och spenderade nästan varje ledig dag, dvs en i veckan, med att vandra på Tokyos gator.

Och jag längtar tillbaks (snyft)!

Tur att din blogg ger mig lite Tokyo-feeling!