tisdag 23 september 2008

Det kan bara vara ett hotellbadrum i Japan!


Jag har bott på väldans många hotell, från vandrarhem och råtthål via enkla businesshotell till femstjärnig lyx och pråliga sviter. Oftast är badrummen så uppenbart ritade av manliga arkitekter. Ingen plats för burkar och flaskor (INGEN vill ju ha neccessären på toaletten med dess uppenbara risker), uttorkande handtvål (flytande tvål bitte!), hårfön som hämtas i receptionen och på sin höjd en minimal flaska schampo som kanske räcker till en manlig crewcut men knappast till en hårman längre ner än axlarna.

Men så kommer man till Japan, detta land där vårdandet av den feminina skönheten är lika integrerad i samhället som nudlar och manga. Här har vi POWDER ROOM på varje varuhus och restaurang, tjusigare uteställen ställer fram tops, tandpetare och bomull, i tunnelbanan har man känt sig tvungen att sätta upp posters där man VÄDJAR till flickorna att INTE sminka sig på tåget och sällsynt är den japanska som kliver utanför dörren utan tretimmarsfrisyr och hold-in-underkläder.

Jag kan inte med ord uttrycka så mycket jag uppskattar att komma in på ett hotellrum, dessutom ett ganska spartanskt sådant, och hitta både tiptopfön, specialbeställda borstar OCH varmluftsborste! HÄR har någon tänkt till. SÅ HÄR ska damerna tas emot!
I korgen låg dessutom goodies som peelinghandskar och fyra olika sorters schampo för allt mellan torrt och fett hår. Loving it!

Inga kommentarer: