måndag 29 september 2008

Yejj yejj yejj american housewife!


Det ska jag säga er att det krävs MOD att steppa ut i världens kanske mest väldressade stad på en söndag, största shoppingdagen, i TIGHTS, TISCHA och HOODIE samt DUSCHKNUT i håret. Det gör man bara inte i Tokyo. Här KLÄR MAN UPP sig för att göra stan på helgen. Tjejerna lägger håret och putsar upp finpumpsen, killarna stryker favoritkjortan och sprayar upp håret i någon modern igelkottsfrissa. Och så kommer en smaklös utlänning och slabbar. Spektakulärt!
Men vad fanken, de får väl tro att jag är turist utan koll på etiketten eller nåt. Eller en av de amerikanska hemmafruarna som bor nere i Hiroo
Att gå ut på stan i mjukisdräkt en söndag är i Tokyo ungefär lika normalt som att göra lördagsshoppingen i Malmö iförd tomtedräkt. 

Vi åkte i alla fall till Kichijoji igår och hängde runt. Älskar Kichiojji - är som ett fullskaligt centrum fast utanför centrum. Förutom alla stora lyxvaruhus och de vanliga kedjorna och tusen pachinkohallarna och karaokeklubbarna finns där en massa små gränder med yakitori-hål-i-väggen och folkliga ölhak. Och så den fina parken Inokashira Park, där man kan romansa och hyra svanbåt på den lilla sjön.
Igår blev det ingen svanbåt dock. Istället lite slöshopping och sushifrossa. Sen hem och kolla tre avsnitt nya Entourage och kränga glass och gotter. Mycket bra söndag!

Inga kommentarer: