onsdag 24 september 2008

Jag och mina långa fingrar/kontrollbehov...

Usch, tycker så synd om en redaktör jag jobbar med just nu. Hon skickade över en 13 sidor lååååång artikel jag gjort och bad om några små justeringar. Så klart ser jag, min gamla perfektionistiska redaktörsräv som alltid har näsan i blöt, chansen att REDIGERA och KORRIGERA och POLERA lite. Och pajar därmed tidningens nya housestyle (jag hade till mitt försvar tittat på gamla mallar). Är ju så man skäms. Men så TYPISKT mig - jag kan nog vara lite dryg att jobba med ibland. Ska in och nosa och ha synpunkter på bildval och layout och allt sånt där. Jag menar aldrig att vara taskig utan är bara väldigt entusiastisk och sugen på att vara med överallt och ibland klampar jag in på andras områden (Jenny, min gamla layoutare, kan nog intyga att hon var nära att hugga huvudet av mig ibland...).

Ha för övrigt ätit två stora påsar godis och är så nära att kräkas. Det står tysk gummibjörn upp i halsen. 

Rensade nyss min hårborste och tog ut denna tovan. VAD är det vita??? Det måste väl vara torkad stylingprodukt, inte kan man ha så massiv mjäll utan att märka det eller?? Är en ny borste dessutom, bara en vecka gammal, så borde komma ihåg om jag mjällat. Uuuuurk. Är överlag väldigt missnöjd med mig själv just nu. 

7 kommentarer:

Lapchun sa...

Mycket intressant nästan allt du skriver! Och jag får en känsla att det är sannt också! Men,men, undrar när svarar du på dina meddelande....jag väntar sedan i förgår....snälla från Täby

Lapchun sa...

Visst, du gör rätt i att anklaga dig själv, det är bra med självkritik! Och här kommer min fråga till dig: varför eller när svarar du på dina mejl? Jag har skickat ett mejl i förgår och väntar fortfarande på ditt svar, snälla!

Silvermunken sa...

Hej Maria!

Tror du att man kan jobba som sån där tjejsnackare på barer om man är halv svensk/japan kille och bara pratar engelska(knackig japanska)? vore intressant att veta.. det är ju även många som försöker förbättra sin engelska i landet :?

Silvermunken sa...

jäkligt intresant och roligt blogg annars!

Maria sa...

Silvermunken!
Jag tror det finns klubbar med internationella killar.
Annars kan du söka jobb på Butler's Café i Shibuya. Det är kafé och varken dyr sprit eller flirt mot pengar inblandat, så inte så stor lön gissar jag, men å andra sidan mycket mer rumsrent och bekvämt än att vara host. Skulle nog inte rekommendera dig att söka dig till hostindustrin, är ganska seedy... Men på Butler's Kafé är alla killar internationella och man serverar kaffe och lär ut engelska till tjejkunderna!

Maria sa...

Lapchun!
Förlåt, har varit väldigt busy!
Telefoner med 3G brukar funkar. Men märker du på flygplatsen att din mobil inte vill fungera så kan du hyra mobil där ute!
Det är varmt här nu, 20-25, å sommarkläder på!!!
Vad roligt med resa till Japan, ni kommer stortrivas!

Jensan Olsson sa...

Halshuggning? Nä, så illa var det inte:-)